Gvardiola: Siti može još bolje, Sterling je sjajan

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio je da 'Građani' mogu da budu još ubedljiviji i da igraju još bolje.

Fudbal 29.08.2016 | 11:45
Gvardiola: Siti može još bolje, Sterling je sjajan
Na poslednom meču sa Vest Hemom u kojoj su pobedili od 3:1, izabranici Pepa Gvardiole pokazali su moć i potvrdili ono što njihov menadžer želi od njih.

Menadžer ’Građana’ izjavio je da je bio oduševljen timskim duhom i iznenađen igrom nekih igrača koji su se fantastično uklopili posle toliko malo vremena koje je tim proveo zajedno.

On je posle utakmice novinarima rekao da nema sumnje da oni mogu da igraju još bolje.

“Mi smo zajedno dva meseca, nije mnogo, ali nisam očekivao ovakvu igru za kratko vreme. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, posle smo primili gol iz njihove prve prave šanse, ali smo mentalno na kraju kontrolisali meč. Zaslužili smo pobedu sa više golova, ali je igra bila odlična. Od prvog treninga i na utakmicama, nemam nikakvih zamerki na ponašanje u mom timu“, izjavio je bivši trener Bajerna.

Rahim Sterling bio je igrač utakmice sa dva postignuta gola i jedan od najzalužnijih u pobedi nad Vest Hemom.

“Sterling je dva puta pogodio, ali za mene je on i na prošlim utakmicama bio sjajan. On je dinamičan fudbaler i srećan sam što igra tako dobro. Trudim se da mu pomognem, govorio sam mu da će da dobije više lopti ukoliko ostane na toj poziciji. Siti ga je doveo prvenstveno zbog njegovog talenta. Drago mi je zbog njega, tima i nacionalne reprezentacije.

Novi menadžer Građana koji je ovo leto došao na Etihad govorio je i o Samiru Nasriju, koji je na ovoj utakmici imao prvi nastup u sezoni.

O Nasriju se ovih dana spekuliše da bi mogao da napusti Mančetster Siti , ali je Pep otkrio da ga vidi u svojim planovima.

“Nasri može da ostane. On je došao sa viškom kilograma, a posle sedam, deset dana se vratio i fantastično je trenirao i od njega ukoliko želi da ostane i da bude deo našeg tima“, dodao je Pep.

Mančeter Siti pred utakimicu sa najvećim rivalom Mančester Junajtedom na tri utakmica ostvario je maksimalan učinak i nalazi se na prvoj poziciji Premijer lige sa devet osvojenih bodova.

Gradski derbi između ’Građana’ i ’Đavola’ odigraće se desetog septembra u 13.30 na Old Trafordu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar