Restoran budućnosti koji budi sva čula

Jedan od najinovativnijih restorana na svetu sakriven je u starom šangajskom susedstvu i predstavlja užitak za sva ljudska čula.

Putovanja 25.08.2016 | 21:50
Restoran budućnosti koji budi sva čula
Restoran Ultravajolet servira samo 10 večera odjednom i nudi najkvalitetniju hranu zapadnjačke kuhinje i to u tehnološki unapređenim privatnim prostorijama.

Sve to je zamisao glavnog kuvara Pola Pajreta, koji je, na dodeli nagrada za 50 najboljih restorana u Aziji 2016. godine, osvojio nagradu za najboljeg kuvara.

Do restorana vozi autobus u kome već počinje nesvakidašnje iskustvo.

Glavna prostorija u restoranu je ispunjena video-projektorima, okružena zvučnicima, raznovrsnim osvetljenjem i mirisnim osveživačima vazduha.

Cena prijema je 1000 dolara.

Meni je pažljivo skicirao i isplanirao glavni kuvar Pajret i njegov tim, dok se u kontrolnoj sobi nalaze producenti koji aktiviraju zvuk, mirise, svetla i video-snimke koji se projektuju na zidovima glavne prostorije.

Sam dizajn obroka, menija, serviranog posuđa i mirisa u prostoriji budi svih pet čula.

“Jela su dizajnirana tako da zajedno sa video-projekcijama, zvukom i mirisima čine jednu posebnu atmosferu“, kaže Pajret.

Prostorija se tokom večere transformiše nekoliko puta, od prostora okruženog živopisnim neonskim grafitima, preko podzemnih komora do belog hodnika prekrivenog britanskom zastavom dok se Bitlsi čuju u pozadini.

Dizajn obroka je zasnovan na uspomenama i predstavlja karikature.

Pol Pajret je došao u Šangaj 2005. godina i, oduševljen izborom sastojaka i začina, odlučio da svakidašnju restoransku hranu digne na drugi nivo.



(CNN)

Komentari / 0

Ostavite komentar