Đoković prvi nosilac na US Openu!

Najbolji teniser današnjice, Novak Đoković, postavljen je za prvog nosioca na US openu koji počinje sledeće sedmice.

Tenis 24.08.2016 | 12:15
Đoković prvi nosilac na US Openu!
Đoković je, kao lider ATP liste. prvi na listi favorita, a imajući u vidu da je Endi Marej drugi, njih dvojica sigurno neće odmeriti snage u Njujorku pre eventualnog susreta u finalu.

Podsetimo, u prošlogodišnjem finalu Nole je savladao Rodžera Federera sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Među 32 nosioca u muškoj konkurenciji nema drugih predstavnika Srbije, dok je kod teniserki jedina među nosiocima Ana Ivanović, i to na poziciji 30. Glavni favorit je vodeća na rang listi Ženske teniske asocijacije, Serena Vilijams.

Žreb za US open biće održan u petak, 26. avgusta.

Kvalifikacije su već u toku, naši su ostvarili čak šest pobeda minule noći, a glavni deo turnira počinje u ponedeljak 29. avgusta i trajaće do 11. septembra. U prvih 11 dana turnira mečevi će se odvijati u "jutarnjem" i "večernjem" programu. Onaj prvi počinje u 11 sati po lokalnom, odnosno u 17 po srednjeevropskom vremenu, a drugi od 19 časova po lokalnom, odnosno u ponoć po našem.

Malo drugačiji su termini za poslednja tri dana turnira. U petak, 9. septembra, program će počinjati u 17, odnosno 20 sati po srednjeevropskom vremenu, a velika finala će, žensko u subotu, a muško u nedelju, biti igrana od 21 sat po našem.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar