Ovaj tim je APSOLUTNI ŠAMPION Olimpijskih igara!

Britanska imperija je osvojila čak 396 medalja na tek završenim Olimpijskim igrama, što je više nego što su osvojili SAD, Kina, Rusija i ostatak sveta, (ne računajući EU) zajedno!

Ostali sportovi 24.08.2016 | 22:15
Ovaj tim je APSOLUTNI ŠAMPION Olimpijskih igara!
Jedini problem je taj što Britanska imperija više ne postoji, kao što znaju svi. Pa... skoro svi.

Britanska poslanica iz Konzervativne partije Heder Viler je objavila post na Tviteru u kom je sabrala sve medalje Velike Britanije i svih država koje su nekada bile pod njenom vlašću. To znači da je apsolutni šampion Igara u Riju zapravo tim kraljice.

"Ovo ja zovem pobedom! Svaka čast timu Velike Britanije i našim prijateljima iz Komonvelta. A sad da se bavimo trgovinskim sporazumima,...", napisala je ona ispod mape sveta na kom su označene sve teritorije koje su nekada pripadale Britanskom carstvu, a i one koje su i dalje pod krunom kraljice Elizabete poput Australije, Kanade... i drugih članica Komonvelta. To znači da je apsolutni šampion Igara u Riju zapravo tim kraljice Elizabete II.

Poslanica je tako za pobednika OI proglasila Britansko carstvo sa 396 medalja, na drugo mesto smestila "Ostatak sveta" sa 320 medalja, a na treće mesto - Evropsku uniju sa 258.

Ona je tu označila i 13 kolonija koje je Britanija napravila na teritoriji današnjih Sjedinjenih Američkih Država.

Sve te države: Australija, Kanada, Indija, Egipat i druge su već dugo nezavisne države koje samostalno učestvuju na sportskim takmičenjima, ali su pojedine i dalje članice Komonvelta. Komonvelt danas broji 53 države koje iako nezavisne se i dalje nalaze pod britanskom krunom.

Nije poznato da li poslanica živi u prošlosti ili se nada da će Britanija nakon Bregzita ponovo imati imperijalističke namere i porobiti veliki deo sveta?!

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar