Tribunal odbacio prigovor odbrane

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbacilo je prigovor odbrane nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića zbog okončanja odbrambenog dokaznog postupka, saopšteno je iz ovog suda.

Republika Srpska 23.08.2016 | 16:40
Tribunal odbacio prigovor odbrane
Odbrana je u svom prigovoru od 18. avgusta na okončanje odbrambenog dokaznog postupka zatražila razumno objašnjenje o okončanju dokaznog postupka, navodeći da nije završila ispitivanje svih svjedoka i da bi okončanje postupka odbrane u ovoj fazi predstavljalo grubo kršenje prava na fer suđenje.

Odbrana je navela da je Sudsko vijeće četiri puta ignorisalo njene zahtjeve i želju da pred sud izvede još trojicu svjedoka, kao i da nije iskoristila dodijeljene sate za iznošenje dokaza.

Do kraja suđenja Mladiću ostaje da tužioci i branioci ulože završne podneske i održe završne riječi, prenijeli su beogradski mediji.

Raspravno vijeće je odbrani i optužbi dalo rok do 25. avgusta da se izjasne koja bi kazna bila primjerena, ako bi Mladić bio proglašen krivim. 

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

23.08.2016 15:29

General Mladic je MZ i njezinon Sudu SRAMA u Hagu kriv sto je SRBin i jos uvijek ziv. On je osudjen i prije sudjenja u inat Istini i Pravdi samo zbog toga sto je odlucno i smjelo branio junacki tokom rata interese SRBskog Naroda. Unistenjem SRBa i drugi slobodoljubivih naroda se ucvrscuje Novi svjetski poredak. Novi samo po imenu svom a stari po svojoj mrznji prema Bogu, SRBstvu, Istini i Pravdi. ZATO Generale KRST svog stradanje radi SRBskog Naroda tebi je od Boga sudjeno uspravno da nosis. Nije lako biti SRBSKI MUCENIK. Gresni ljudi po zelji satane sada tebi sude a nova mlada SRBska pokolenja kroz istoriju tebi presudjuju ni po babi ni po stricevima vec po pravdi Boga istinotog. SVAKO ZNA DA PRAVDE U HAGU ZA SRBE NEMA!

ODGOVORITE
Name

Xy

23.08.2016 16:40

Mika Nova terapija ne djeluje

Name

re Xy

24.08.2016 06:40

Tebi , dan počinje tražeći komentare Mihaila Mikića i brinući o njegovom " zdravlju " , daj popusti čovjeka , šta ga proganjaš ?!

Name

CG

23.08.2016 15:38

Osudite monstruma

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

23.08.2016 18:32

Niko nije kriv dok se njegova krivica ne dokaze, pa tako isto nije kriv ni General VRS Ratko Mladic. Gnjide ljudske tako su isto u svojim komentarima optuzivale i Slobodana Milisevica kojeg su ubili u Hagu. SUD JE NA KRAJU ZAKLJUCIO DA G. SLOBODAN MILISEVICA NIJE KRIV ZA DJELA ZA KOJA SU NJEGA OPTUZILI ALI NJEGA VISE NEMA. OSTALE SU GNJIDE LJUDSKE KOJE SU PREKO LEDJA SLOBODANA MILISEVICA DOKAZIVALI SVOJU NELJUDSKOST I MRZNJU PREMA SRBIMA. TAKO JE ISTO SADA SA PRVIM PRESJEDNIKOM RS RADOVANOM KARADZICEM I GENERALOM RATKOM MLADUCEM. OVE SRBSKE JUNAKE GNJIDE LJUDSKE OPTUZUJU SADA VODJENI MRZNJOM KOJA ZASLEPLJUJE A NE RAZUMOM I STVARNIM DOKAZIMA. NE PADNE SNIJEG DA POKRIJE BREG VEC SVAKA ZVJERKA SVOJ TRAG DA POKAZE. POPUT ZVJERI SADA GNJIDE LJUDSKIM SVOJ TRAG POKAZUJU KROZ KOMENTARE PUNE MRZNJE KOJE PISU PO ZELJI SRCA SVOG A NE PO RAZUMU NA OSNOVU CINJENICA!

Name

Вожд

24.08.2016 10:25

Српски Херој и јунак,хвала ти ђенерале

ODGOVORITE
Name

vuk

24.08.2016 18:50

Vodi zeca kuci kad je pobjego u rupu ostavio te ko carapu