ŠPA: Barsa se igrala sa Betisom! Ludilo u Sevilji - 10 golova!

Barsa "otvorila" Primeru - 6:2, het-trik Suareza! Poslednji put kada je Blaugrana bila ovako ubedljiva na startu, šampion je postao Atletiko. Nakom osam golova na utakmici između Barselone i Betisa - teško da je iko pomislio da će do kraja dana biti spektakularnije utakmice u Primeri. Ali, Sampaolijeva Sevilja je hit!

Fudbal 21.08.2016 | 10:30
ŠPA: Barsa se igrala sa Betisom! Ludilo u Sevilji - 10 golova!
Avgustovsko podizanje forme protiv rivala iz Andaluzije očigledno prija fudbalerima Barselone.

Posle pobeda od 0:2 i 3:0 u Superkupu Španije, protiv Sevilje, Katalonci su deklasirali i drugi veliki klub iz tog grada, Betis.

Šampion je u 1. kolu Primere startovao u prepoznatljivom maniru – 6:2 (3:1), uz het-trik Luisa Suareza, dva gola Lea Mesija i jedan Arde Turana, koji je bio strelac i dva pogotka u meču sa Seviljom, na istom mestu, "Nou Kampu".

Blaugrana u prethodna dva navrata nije ovako ubedljivo otvorila prvenstvo, prošle sezone bilo je 0:1 na "San Mamesu" u meču sa Atletik Bilbaom, a pre dve sezon 3:0 u Barseloni, protiv Elčea, međutim kada je poslednji put katalonski gigant počeo sezonu "7+" rezultatom na svom terenu (7:0, Levante) – prvak Španije bio je Atletiko Madrid, a prvak Evrope Real Madrid.

Umesto da vam prepričavamo šanse i golove, "okačićemo" kratak izveštaj sa lepo popunjenog stadiona, koji se već navikao na ovakve trijumfe Mesija i drugova, koji su ovog puta igrali bez Nejmara, čoveka koji će u nedelju pokušati Brazilu da donese prvu titulu olimpijskog šampiona u fudbalu, posle pet poraza u finalima.

Obratite pažnju na kretanje Suareza kod prvog gola. Bio je na mestu gde nije bilo šanse da primi pas. Pomerio se. Ušao u nebranjen prostor. Posle je sve bilo stvar rutine...

Semafor:1:0, 6. minut - Turan;

1:1, 21. minut - Kastro;

2:1, 37. minut - Mesi;

3:1, 42. minut - Suarez;

4:1, 56. minut - Suarez;

5:1, 57. minut - Mesi;

6:1, 82. minut - Suarez;

6:2, 84. minut - Kastro;

Nakom osam golova na utakmici između Barselone i Betisa - teško da je iko pomislio da će do kraja dana biti spektakularnije utakmice u Primeri. Ali, Sampaolijeva Sevilja je hit!

Dok se u Srbiji gledao prenos finala vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama, koji je Srbija dobila protiv Hrvatske!!!, u Andaluziji se igrala fantastična utakmica dve ofanzivne ekipe koje nisu mnogo brinule o sopstvenim odbranama.

Subota veče bila je rezervisana za meč Sevilje i Espanjola, a navijači na "Sančez Pishuanu" su uživali u pogocima na obe strane. U čak deset golova!

Na kraju ih je više završilo u mreži gostiju koji su prvi iskusili kakav nas fudbal očekuje od Sevilje pod novim trenerom Horheom Sampaolijem koji je kraj aut linije briljirao, poput Klopa, sa slavljem golova.

SEVILJA - ESPANJOL 6:4 (3:3)!

Već u mečevima Superkupa Evrope i Španije videli smo da će Čileanac forsirati ofanzivan fudbal, koji mu se u tim utakmica i obio o glavu, ali protiv nešto slabijeg protivnika to se nije desilo. Sevilja je u prvom meču u novoj sezoni "stavil" šest komada u mrežu Espanjola i ne brine o ona četiri u vlastitoj.

Počelo je golom Pjatija u 8. minutu, Sarabija je već u 15. izjednačio rezultat, a Vijeto je na kratko doneo preokret u 22. minutu. Samo četiri kasnije Perez postiže gol za 2:2, a Sančez goste dovodi u vođstvo još jednom minut pred kraj regularnog dela utakmice u prvom poluvremenu.

A, onda Lukas Vijeto - još jednom u 45+1 za "ludih" 3:3 na poluvremenu!

Obično to može da znači da su se napadači "isforsirali" i da je nemoguće da se tako nastavi i u drugom delu igre, ali je to ovoga puta važilo samo za ekipu Espanjola. Oni su u 80. minutu postigli svoj četvrti gol, a pre toga je tri puta pogađala Sevilja.

Vaskez u 54, Ben Jeder u 66 i Kijotake u 74. minutu!

Sve u svemu - očekuje nas spektakl od Sevilje u ovoj sezoni...

Rezultati 1. kola:

Barselona – Betis 6:2 (3:1)
/Turan 6, Mesi 37, 57, Suarez 42, 56, 82 – Kastro 21, 84/

Granada – Viljareal 1:1 (0:0)
/Ponse 65 - Kastiljeho 61/

Sevilja – Espanjol 6:4 (3:3)
/Sarabija 15, Vijeto 22, 45+1, Vaskez 54, Ben Jeder 66, Kijotake 74 – Pjati 8, Perez 26, Sančez 44, Moreno 80/

U petak:

Malaga – Osasuna 1:1 (0:0)
/Huanpi 56 – Merida 85/

Deportivo – Eibar 2:1 (0:0)
/Moskera 69, Perez pen 87 – Ramis 55/

U nedelju:

Sporting – Atletik Bilbao (18.15)
Real Sosijedad – Real Madrid (20.15)
Atletiko Madrid – Alaves (22.15)

U ponedeljak:

Selta – Leganjes (20.00)
Valensija – Las Palmas (22.00)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar