''Čestitka od UEFA-e: Kanga suspendovan i za sljedeću sezonu?!

Očekivana kazna!

Fudbal 20.08.2016 | 12:00
''Čestitka od UEFA-e: Kanga suspendovan i za sljedeću sezonu?!
Doveden kao pojačanje koje će praviti prevagu i razliku u evropskim utakmicama, GejlorKanga je vrlo brzo postao neiskorišćeno i neraspoloživo oružje Crvene zvezde.

Skupo plaćeni Gabonac je jedan od tragičara Zvezdinog neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U revanšu protiv Ludgoreca je pokopao Zvezdine nade glupim potezom kada je zaradio crveni karton zbog udaranja protivnika na poluvremenu.

I ne samo što je tada ostavio Zvezdu na cedilu, već joj je učinio medveđu uslugu i za naredne mečeve. Automatski je suspendovan za prvi meč protiv Sasuola u plej-ofu za Ligu Evrope, ali to je samo deo kazne. Disciplnci UEFA su odlučili da dodatno kazneKangu pa je danas na Marakanu iz evropsku kuće fudbala stigao zvaničan dopis oKanginoj suspenziji na tri utakmice u evrokupovima.

Odradio je jednu što znači da sigurno propušta revanš protiv Sasuola, ali i da će pauzirati još jednu utakmicu. Sudeći po rezultatu prvog meča iz Italije, Zvezda posle revanša završava svoju evro-odiseju. To bi značilo da će Kanga kaznu odraditi tek u prvom meču sledeće sezone na evro-sceni. Naravno, ako bude još u Zvezdi…

UEFA nijeprenaglila sa kaznom iako Kangin udarac Đakova nije delovao strašno, ali setimo se i da su Partizanovi prvotimci Medo Kamara (protiv Šamroka), AleksandarMitrović (Nefči), Nikola Aksentijević (Tun), Petar Škuletić (Nefči) kažnjena sa tri utakmice zbog odgurivanja protivničkog igrača bez lopte. Disciplinci u Nionu ne daju popust i ne gledaju kroz prste, a sigurno da nije pomogla ni činjenica da je UEFA konstantno bila na meti Zvezdinih navijača koji su dobar deo transaparenata i skandiranja posvetili evropskoj kući fudbala upoređujući je sa mafijom. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kiko

20.08.2016 11:04

I grof rece,zasto bi ga kaznjavali,zato i nema atmosfere,za ono sto je on uradio,minimalno pola ugovora se oduzima...

ODGOVORITE