Delpo: Novak mi je pomogao kad mi je bilo najteže!

Huan Martin del Potro kaže da ima posebnu vezu sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kojeg je pobedio na startu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Tenis 22.08.2016 | 22:15
Delpo: Novak mi je pomogao kad mi je bilo najteže!
“Nole mi je rekao divne stvari – jedan je od ljudi koji je najčešće razgovarao sa mnom kada mi je bilo najteže. Mnogo mi je pomogao. Teško je razgovarati s drugim teniserima, a da to nije o samom tenisu, ali s njim imam poseban odnos i zato smo se onako zagrlili na mreži“, kazao je Argentinac.

U junu 2015. godine, pre jedne od brojnih operacija ručnog zgloba, Del Potro je rekao da ne želi da zamrzi tenis. Sada, posle srebrne medalje u Riju, ponovo su prijatelji.

“Zahvaljujući tenisu proživeo sam jednu od najemotivnijih nedelja u životu, mogu samo da budem zahvalan Bogu. Lako je sanjati, ali teško je snove pretvoriti u stvarnost – nedelja u Riju bila je nezaboravna“, rekao je Del Potro i dodao:

“Taj rezultat više je od tenisa, i za ljude koji ne znaju šta je reket. Kada sam u prvom kolu dobio Đokovića, koji je bio najveći favorit za zlato, svi su znali šta će se desiti – pobeda nad Rafom i finale sa Marijem učinili su da sve izgleda kao film“.

Sledeći turnir na kojem će Del Potro učestvovati biće US open (29. avgusta), koji je osvojio 2009. godine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srećko

23.08.2016 05:44

Ko ima sreće ni u wc-ju gladan ostati neće.

ODGOVORITE