Nemanja Matić o transferu: To je završena priča!

Vezista Čelzija za MONDO pričao o klubu, reprezentaciji i preuzimanju ubskog Jedinstva.

Fudbal 23.08.2016 | 09:00
Nemanja Matić o transferu: To je završena priča!
Proteklih nedelja jedna od glavnih tema prelaznog roka u ligama petice bio je Nemanja Matić. Gotovo da je bio preseljen u Torino, u Juventus, međutim, u prvom kolu Premijer lige odigrao je ceo meč za Čelzi u londonskom derbiju sa Vest Hemom (2:1).

U razgovoru za naš portal, visoki vezista jasno je poručio da ga priče o transferu ne interesuju.

"Za mene je završen prelazni rok. Tako sam se dogovorio sa klubom i treneru sam dao reč", rekao nam je Matić u "online" intervjuu.

Njegov Čelzi sezonu je počeo pobedom nad Vest Hemom, izvojevanom u poslednjim minutima utakmice. Sledi duel sa Votfordom, povratnikom u prvoligaško društvo.

"Svaka utakmica je veoma teška u Premijer ligi i tako će biti i dalje. Nije bitno ime protivnika, jer svaka ekipa ima kvalitet, bitno je da smo mi motivisani i spremni", istakao je 28-godišnji vezista.

Londonski "plavci" prošle sezone su potpuno podbacili i ostali bez plasmana na međunarodnu scenu. Matić veruje da sa doskorašnjim selektorom Italije i bivšim trenerom Juventusa, Čelzi može da se vrati među najbolje.

"Ako neko može da vrati Čelzi u trku za pehar Premijer lige, onda je to Konte. On je veliki radnik I imam veoma pozitivno mišljenje o njemu".

Paralelno sa početkom nove klupske sezone kreće i novi ciklus kvalifikacija za reprezentaciju Srbije. Pred "orlovima" je pokušaj da se domognu Svetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Nemanja Matić zbog crvenog kartona neće moći da pomogne saigračima od starta, ali je selektor Slavoljub Muslin najavio da će ga svakako pozvati na okupljanje tima pred utakmicu sa Republikom Irskom (5. septembar, Beograd, stadion Rajko Mitić).

"Drago mi je da selektor hoće da budem uz ekipu i naravno da jedva čekam novo okupljanje. Ne mislim da je obaveza više i da se nešto dodatno očekuje od mene zato što sam pozvan iako ne mogu da igram. Svakako da mi prija takvo selektorovo poverenje", iskren je vezista naše reprezentacije.

Nemanja Matić je nedavno preuzeo birgu o ubskom Jedinstvu, lokalnom klubu iz rodnog mesta. Evo šta za Mondo kaže o tome:

"Jedinstvo Ub je bilo u velikom problemu i pod znakom pitanja je bilo njegovo dalje funkcionisanje. Ja, kao dete Uba koga je ta opština vaspitala da nikada ne zaboravi odakle je, nisam mogao da dozvolim da naša deca nemaju gde da igraju. Iako nemam mnogo vremena da se sam angažujem, postoje ljudi u klubu kojima verujem da će uraditi sve onako kako sam zamislio".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar