Detalji prevare: 650 obećala, platila 100

Taksista iz Rijeke Karlo Dluhi (64) prijavio je Marlenu Gligorić Šišljagić (29) iz Modriče da ga je prevarila, jer mu nije platila dogovoreni iznos za vožnju od Rijeke do Doboja, za šta bi mogla biti kaženja sa 3 godine zatvora.

Republika Srpska 19.08.2016 | 13:34
Detalji prevare: 650 obećala, platila 100
Zanimljivo je da je ovo drugi slučaj prevare taksista iz EU koji istražuje CJB Doboj od maja ove godine. U prvom slučaju, taksista iz Belgije je za vožnju od Brisela do Doboja ostao kraći za više od 4.000 evra.

Izvor “EuroBlica” blizak istrazi ispričao je da je taksista iz Rijeke preksinoć vozilom “tojota” povezao osumnjičenu iz Rijeke do Broda. Nakon prelaska granice Hrvatske i BiH, osumnjičena je zatražila od taksiste da je odveze do njene sestre u Doboj. Dogovorena cena bila je 650 švajcarskih franaka (1.170 maraka), a osumnjičena je tokom vožnje platila samo 100 franaka.

Nakon dolaska u Doboj, Marlena je odbila da isplati preostali iznos novca, a Dluhi je pod ključem ostavio njen prtljag i otišao u policiju da prijavi prevaru.

Izvor “EuroBlica” ispričao je da se nakon dolaska taksiste u policiji pojavila i osumnjičena. Za razliku od taksiste, Gligorić Šišljagićeva je u više navrata menjala izjavu.

"Prvo je tvrdila da je taksisti preplatila uslugu vožnje od Rijeke do Doboja, zatim da mu nije isplatila sav novac, jer nije mogla podići novac sa računa u banci. Nakon toga opet je promenila izjavu i obećala da će taksistu isplatiti tokom dana nakon što aktivira isplatu preostalog novca sa računa", objasnio je izvor.

Sa prijavom hrvatskog državljanina upoznat je dežurni tužilac koji je odlučio da se Marlena Gligorić Šišljagić sasluša u svojstvu osumnjičene, dok je slučaj okvalifikovan kao krivično delo “prevara”.

(EuroBlic)
(Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Veso

19.08.2016 12:23

Dobojlije ne znaju na taxi!Ne znaju kako taj sistem funkcionira!

ODGOVORITE
Name

Po babine liniju

19.08.2016 13:34

Ms. Ditrih se nadala da su im Hrvati braća. Dobro je prošla her je on bio pristojan

ODGOVORITE
Name

Privatnici

19.08.2016 14:30

Ova praksa je idalna za pravna lica.koja naruce robu pa ne plate.kazna 3 god.za odgovorno lice.i bit ce uspjesno poslovanje.ali koga to interesuje.naravno nikoga u ovoj Drzavi.samo da se uzmu porezi,taxe, itd.a kako da opstanu privatnici sa ovako losom naplatom.naravno nikako........itd

ODGOVORITE
Name

dejanpd

19.08.2016 14:54

Jel moze taksista u medjunarodnom prevozu putnika iz Rijeke u BiH kao platno sredstvo koristiti CHF?! Kako evidentira u poslovnim knjigama? Kako plati porez? Nemojte samo da osteti budzet

ODGOVORITE