Детаљи преваре: 650 обећала, платила 100

Таксиста из Ријеке Карло Длухи (64) пријавио је Марлену Глигорић Шишљагић (29) из Модриче да га је преварила, јер му није платила договорени износ за вожњу од Ријеке до Добоја, за шта би могла бити кажења са 3 године затвора.

Република Српска 19.08.2016 | 13:34
Детаљи преваре: 650 обећала, платила 100
Занимљиво је да је ово други случај преваре таксиста из ЕУ који истражује ЦЈБ Добој од маја ове године. У првом случају, таксиста из Белгије је за вожњу од Брисела до Добоја остао краћи за више од 4.000 евра.

Извор “ЕуроБлица” близак истрази испричао је да је таксиста из Ријеке прексиноћ возилом “тојота” повезао осумњичену из Ријеке до Брода. Након преласка границе Хрватске и БиХ, осумњичена је затражила од таксисте да је одвезе до њене сестре у Добој. Договорена цена била је 650 швајцарских франака (1.170 марака), а осумњичена је током вожње платила само 100 франака.

Након доласка у Добој, Марлена је одбила да исплати преостали износ новца, а Длухи је под кључем оставио њен пртљаг и отишао у полицију да пријави превару.

Извор “ЕуроБлица” испричао је да се након доласка таксисте у полицији појавила и осумњичена. За разлику од таксисте, Глигорић Шишљагићева је у више наврата мењала изјаву.

"Прво је тврдила да је таксисти преплатила услугу вожње од Ријеке до Добоја, затим да му није исплатила сав новац, јер није могла подићи новац са рачуна у банци. Након тога опет је променила изјаву и обећала да ће таксисту исплатити током дана након што активира исплату преосталог новца са рачуна", објаснио је извор.

Са пријавом хрватског држављанина упознат је дежурни тужилац који је одлучио да се Марлена Глигорић Шишљагић саслуша у својству осумњичене, док је случај оквалификован као кривично дело “превара”.

(ЕуроБлиц)
(Фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Весо

19.08.2016 12:23

Добојлије не знају на таxи!Не знају како тај систем функционира!

ОДГОВОРИТЕ
Name

По бабине линију

19.08.2016 13:34

Мс. Дитрих се надала да су им Хрвати браћа. Добро је прошла хер је он био пристојан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приватници

19.08.2016 14:30

Ова пракса је идална за правна лица.која наруце робу па не плате.казна 3 год.за одговорно лице.и бит це успјесно пословање.али кога то интересује.наравно никога у овој Дрзави.само да се узму порези,таxе, итд.а како да опстану приватници са овако лосом наплатом.наравно никако........итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

19.08.2016 14:54

Јел мозе таксиста у медјународном превозу путника из Ријеке у БиХ као платно средство користити ЦХФ?! Како евидентира у пословним књигама? Како плати порез? Немојте само да остети будзет

ОДГОВОРИТЕ