Bijeljina: Sedmica sudske nagodbe

Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH organizuje se provođenje aktivnosti „Sedmice sudske nagodbe“ u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

Republika Srpska 18.08.2016 | 13:19
Bijeljina: Sedmica sudske nagodbe
Period implementacije aktivnosti je 03.-14. oktobar 2016. godine.

Cilj organizovanja „Sedmice sudske nagodbe“ jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke, navodi se u saopštenju Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

"Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda", saopštili su u Sudu i dodaje:

"Pozivaju se sve zainteresovane stranke, a čiji se predmeti vode pred ovim Sudom, da u navedenom periodu pristupe sudu te riješe svoj predmet sudskom nagodbom".

Ukoliko želite Vaš predmet riješiti sudskom nagodbom to možete učiniti na način da informišete sudiju koji vodi predmet i to samostalno ili preko svog zastupnika da uputite pismeni prijedlog za zaključenje sudske nagodbe da kontaktirate sudiju da bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe ili da zajedno sa suprotnom strankom pristupite na sud sa prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe, navodi se u saopštenju. 

(Okružni privredni sud u Bijeljini)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zool

18.08.2016 13:32

Pa to se može uraditi uvijek a me samo ove sedmice a da su se mogli nagoditi nebi završili na sudu.

ODGOVORITE
Name

Bobarov radnik

18.08.2016 14:08

Evo da se nagodimo za sporove po pitanju fiktivnih kredita!Oslobodite 266 ljudi bilo kakve odgovornosti!To je čin reda,pravde i poštenja!

ODGOVORITE
Name

Ehhh

18.08.2016 14:56

Na žalost onaj sa kime bi se nagađali je pokojni i samo je on znao gdje su izvučene te pare a mrtva usta ne govore.Zelim vam da dobro prodjete u ovoj vašoj nevolji mada su posljedice već sada velike od zdravlja pa na dalje.

Name

Zirant prvog reda

18.08.2016 15:43

Niste ni vi cvjećka.Te kredite niste dizali džabe,imali ste siguricu posao,imali ste i vi kredite za sebe koje vam nigdje nebi dali.Zato tisina kus