Štoper + špic + zadnji vezni = 150.000.000 evra!

Čelsiju pripada finiš prelaznog roka! Konteu će se konačno ispuniti želje!

Fudbal 15.08.2016 | 19:30
Štoper + špic + zadnji vezni = 150.000.000 evra!
Mančester Junajted je praktično završio prelazni rok, Mančester Siti je blizu, Liverpul takođe, od Arsenala se i ne očekuje mnogo, samo Čelsi od favorita za titulu u Premijer ligi još nije obavio ni polovinu planiranog posla.

Antonio Konte je došao sa planom, imao listu želja, ali klub zasad nije uradio mnogo toga da mu izađe u susret. Došli su samo Miši Batšuaji i Ngolo Kante koji su više bili želja klupske uprave nego Kontea. On je insistirao na potpuno drugim metama poput Najnogalana, Morate i Bonućija. Od njih trojice verovatno neće doći nijedan jer njihovi klubovi ne žele da ih prodaju.

Zato se Konte okrenuo igračima sa B liste, a ostrvski mediji tvrde da će ga klub finansijski podržati i da će Čelsi obeležiti finiš prelaznog roka. U tu svrhu su Plavci spremni da potroše preko 160.000.000 evra na triling pojačanja. Pozicije napadača, štopera  i zadnjeg veznog su ono na čemu Konte insistira i već je poznat plan delovanja Plavaca.

Umesto prve želje Bonućija, Čelsi se potpuno okrenuo dovođenju Kalidua Kulibalija. Štoper Napolija je jedno vreme bio i na meti Evertona, ali Karamele su se odlučili zaVilijamsa i Konea. Čelsi je spreman da plati neverovatnih 50.000.000 evra za Senegalca iz Napulja i u finišu prelaznog roka se može očekivati konačan sporazum.

Druga misija je dovođenje napadača. Morata nije relaan, ali Romelu Lukaku jeste. Pitanje je samo pod kojim uslovima će Plavci opet kupiti belgijskog napadača kojeg je Murinjoprodao. Spekuliše se o neverovatnoj sumi od 80.000.000 evra. Everton ne želi da ga proda, ali taj novac ni oni ne mogu da odbiju. Pre samo godinu dana su ga Čelsiju platili 35.000.000 evra...

Na kraju prelazni rok bi bio zaključen kupovinom zadnjeg veznog. Kako nije uspeo da dovede Najngolana ili Vicela, Čelsi se okrenuo poptuno iznenađujućem rešenju iz Brazila. U pitanju je 19-godišnji vezista Santosa oko kojeg se vrzmala i Barselona. Čelsi je spremio blizu 20.000.000 evra za člana olimpijske reprezentacije Brazila. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar