Jokanu porasli apetiti: Ljudi, dovedite mi još pojačanja!

Srpski stručnjak ima jasan plan za nastavak sezone...

Fudbal 16.08.2016 | 16:00
Jokanu porasli apetiti: Ljudi, dovedite mi još pojačanja!
Dve utakmice - dve pobede. Ako su neki pomislili da je ona pobeda Fulama protiv Njukasla bila slučajnost,  Slaviša Jokanović  ih je u subotu uverio u suprotno. Pao je i Preston, a ekipa sa Krejven Kotidža je uz Bristol Siti i Hadersfild u vrhu tabele sa maksimalnim učinkom u prva dva kola.

Ipak, svi znamo da sezone u Čempionšipu obiluju brojnim duelima i gustim rasporedom, pa ne treba da čudi što Jokanović od uprave traži još napadača. Alternativa glavnom klasičnom centarforu Metu Smitu je Koli Vudrou koji se nije proslavio prošle sezone. Nije ni Smit bio bolji. U dosadašnjem toku prvenstva postigao je isti broj golova koliko i za celu prethodnu sezonu - dva.

Neki bi rekli da Jokanović traži previše, pogotovo što je Fulam ovog leta doveo devet pojačanja za ukupno 12 miliona evra, ali teško da čelnici londonske ekipe neće makar uzeti u obzir Srbinov predlog.

"Sreća nas je pogledala što smo ovako počeli sezonu. Smit vredno radi i siguran sam da će nam pomoći u budućnosti, ali neophodno nam je još igrača na njegovoj poziciji. Ima mnogo utakmica, a mi nemamo dovoljno veliki kadar da odgovori onome što nas očekuje. Ako želimo da uspemo, moramo da dovedemo još pojačanja", poručio je Jokanović.

Osvrnuo se i na potencijalne kritičare.

"Neki će možda pomisliti da sam sebičan. Ne, nisam. Želim da ostvarim zacrtano, da podignemo nivo igre za stepenik više. Niko ne spori da smo sjajno počeli sezonu. Fulam nije pobedio na prve dve utakmice u sezoni još od 2000. godine. Treba da budem zadovoljan kako smo odigrali, ali ponavljam, ovo je tek početak. Duga je sezona ispred nas", upozorava Jokanović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar