Prijateljske - video: Juve nerešeno, Inter dobio!

Strašna golčina Dibale, a šta tek reći za Kandrevinu magiju?! Alegri igrao u formaciji 4-4-2, De Bur na debiju sa 4-2-3-1.

Fudbal 14.08.2016 | 11:00
Prijateljske - video: Juve nerešeno, Inter dobio!
Italijanski klubovi ulaze u sam finiš priprema pred start nove sezone u Seriji A! Šampion Juventus i njegov ponajveći rival Inter - nadajmo se da će Milaneze taj epitet konačno početi da krasi i na terenu - imali su danas odlične provere protiv Espanjola, odnosno Seltika. 

Stara dama je u Modeni ukrstila koplja sa Kataloncima i ispustila trijumf u drugom minutu nadoknade. Espanjol se isprsio pred odličnim sastavom Juventusa u kome se po prvi put od prvog minuta našao i najskuplji fudbaler u istoriji torinskog kluba Gonzalo Iguain. Pored Argentinca zaigrala su još dva pojačanja - Dani Alveš i Mehdi Benatija. Zanimljivo, ovaj drugi, igrao je na mestu levog beka...

Španci su došli do prednosti od 1:0 u 37. minutu pogotkom Lea Baptistaa koji se veoma lako oslobodio iskusnog Barzaljija. Na dobro dodavanje Asamoe Juve je prekoMandžukića stigao do izjednačenja početkom drugog poluvremena, da bi potpuni preokret usledio u 90. minutu. Paulo Dibala postigao je strašnu golčinu udarcem sa oko 25 metara. Delovalo je tada da će Stara dama ubeležiti još jednu pobedu na pripremama, ali dva minuta kasnije ponovo užasna reakcija odbrane crno-belih Đerar Moreno pogađa za konačnih 2:2. 

Zanimljiv je podatak da je Maks Alegri napravio samo dve izmene. On je na teren od prvog minuta u formaciji 4-4-2 poslao sledećih 11 igrača: Bufon - Dani Alves, Barzalji, Kjelini, Benatija - Pjanić, Lemina, Asamoa, Pereira - Mandžukić, Iguain. Šansu su još dobili golman Neto i strelac gola Dibala od 80. minuta.  



Konačno i Inter da dobije nekoga. I to na debiju novog trenera Franka de Bura. Posle teških poraza od PSŽ-a (1:3), Bajerna (1:4) i Totenhema (1:6), u kojima su primili čak 13 golova, Nerazuri su savladali Seltik - 2:0. 

Navijače uspavanog milanskog velikana posebno može da raduje izvanredan debi za sada najskupljeg ovogodišnjeg pojačanja Antonija Kandreve. Doskorašnji fudbaler Lacija ušao je u igru umesto Banege u 62. minutu i posle samo devet minuta postigao drugi gol za Inter. I to kakav. Posle jako lepog pasa Ikardija krilni napadač bocnuo je loptu preko čuvara mreže tima iz Glazgova sa petnaestak metara za prelep lob.

Prvi gol za Nerazure delo je Edera u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena na dodavanje takođe odličnog Perišića. 

De Burovih startnih 11 u formaciji 4-2-3-1: Handanović - D'Ambrozio, Ranokija, Miranda, Nagatomo - Medel, Kondogbija - Eder, Banega, Perišić - Ikardi.  Pored Kandreve šansu u drugom delu dobili su još Jovetić, Felipe Melo, Bjabijani i Erkin. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar