Zaza prihvatio - seli se u Volfsburg!

Njemu 16.000.000, Juventusu 25.000.000 evra! Italijanski napadač se seli u Bundesligu!

Fudbal 16.08.2016 | 09:00
Zaza prihvatio - seli se u Volfsburg!
Na kraju ipak Volfzburg. Dugo su Vukovi insistirali, dugo se Simone Zaza nećkao, ali saradnja je bila neminovnost.

Volfzburg je Zazu jurio mesecima, a Juventusov prvotimac nije bio baš oduševljen mogućnošću da pojača tabor Vukova i nadao se nekom atraktivnijem rešenju s obzirom da je Torino postao višak posle dolaska Iguaina, i sa konkurencijom Mandžukića i Dibale.

Volfzburg je ponudio 25.000.000 evra i dao Juventusu ultimatum da odgovori do ponedeljka. Satara dama je prihvatila, a ubrzo je kapitulirao i Zaza. Alegri ga nije uvrstio na spisak putnika za prijateljski meč sa Espanjolom jer se Zaza danas uputio ka Volfzburgu gde je stigao na upoznavanje sa novim klubom. Boravio je u klupskim prostrijama, pogledao trening, razgovarao sa čelnicima i trenerom. Bio je zadovoljan onim što je video, onim što mu je obećano i što se očekuje od njega, pa je dao pozitivan odgovor na ponudu Vukova.

Juventus je pristao na obeštećenje od 25.000.000 evra, Zaza je prihvatio ugovor na četiri godine vredan 4.000.000 evra po sezoni. Volfzburg u prošlosti nije imao sreće sa Italijanima, Barzalji i Zakardo se nisu pokazali kao dobri potezi, ali se nadaju da su saZazom pogodili. Italijan je treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba, posle Drakslera iŠirlea i trebalo bi da sa mladim Borhom Majoralom reši pitanje efikasnosti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar