FRA: Počelo je! Minimalac PSŽ-a, remi Monaka!

Šampionu je dovoljan i jedan gol, Monako se porađao protiv Gengana! Parižani rutinski stigli do pobede nad Bastijom (1:0), Kneževi izbegli bruku na svom terenu (2:2)!

Fudbal 13.08.2016 | 07:45
FRA: Počelo je! Minimalac PSŽ-a, remi Monaka!
Kad treba da se razvali veliki rival, njemu se daju i po četiri komada (kao Lionu prošle nedelje u Superkupu), a za lakše protivnike Pari Sen Žermenu je dovoljan i jedan gol. Tako je ekipa Unaja Emerija večeras otvorila novu sezonu gostovanjem na Korziki, gde je rutinski, bez muke, savladala Bastiju sa 1:0.

Gol odluke delo je defanzivca Levina Kurzave, koji je u 74. minutu sjajno ispratio akcijuHesea i Di Marije i nakon odbitka pogodio mrežu domaćina. Sjajni francuski levi bek našao se na pravom mestu, a akcija iz koje su Sveci stigli do trijumfa na ovom meču zaista je bila lepa za oko. U stvari, to je jedini detalj vredan pomena, uz podatak da je PSŽ osvojio prve bodove u novom šampionatu u kojem brani šampionsku titulu. Ovaj meč je za goste bio puko odrađivanje posla. Istina, i Bastija je povremeno pretila, bila je sasvim dobra u prvom poluvremenu, ali su svi ti napori bili nedovoljno opasni po golmana Parižana Kevina Trapa. 

Trener Emeri je ovaj meč započeo sa novajlijom Ben Arfom u špicu, ali se videlo da je PSŽ bio znatno opasniji od kako je Hese zamenio francuskog čarobnjaka u 65. minutu.

Za razliku od Svetaca Monako je otvorio sezonu remijem na svom terenu protiv Gengana - 2:2 (0:2). Treba da budu srećni Kneževi zbog osvojenog boda na kraju jer su jedva nadoknadili dva gola zaostatka, a lošu partiju ekipe Leonarda Žardima u prvom poluvremenu kaznili su Dialo koji je postigao evrogolčinu u 29. minutu i napadač gostiju Priva koji je bio precizan u 37. minutu.

Nastavak je, međutim, doneo ofanzivu Monaka koji je u poslednjih dvadesetak minuta stigao do preokreta. Zaista su igrači iz Kneževine opsedali gol gostiju, a prvo je Fabinjo u 72. sa bele tačke smanjio rezultat. Bio je to uvod u još veću agresiju domaćina, a posle lep akcije u finišu Portugalac Bernardo Silva je matirao goste i postavio konačnih 2:2.

LIGA 1 – 1. KOLO

Petak
Bastija – PSŽ 0:1 (0:1)
/Kurzava 74/

Monako – Gengan 2:2 (0:2)
/Fabinjo 72, Silva 84 - Dialo 29, Priva 37/

Subota
17.00: Bordo – Sent Etjen
20.00: Kaen – Lorijen
20.00: Dižon – Nant
20.00: Mec – Lil
20.00: Monpelje – Anže

Nedelja
15.00: Nansi – Lion
17.00: Nica – Ren
20.45: Marselj - Tuluz

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar