Tako to radi Juventus...!

Ne želite da nam prodate igrača? Dobro, onda ćemo ga uzeti besplatno! Nema šale s torinskom Starom damom.

Fudbal 21.08.2016 | 14:30
Tako to radi Juventus...!
Stara dama je glavna priča ovog prelaznog roka. Doveli su Gonzala Iguaina, prodali Pola Pogbu, a osigurali su još nekoliko odličnih pojačanja, pa se praktično od početka pijace najviše piše o njima, a kako stvari stoje, tako će biti i do završnice prelaznog roka.

Juventus će sigurno dovesti još jedno pojačanje, a možda i više njih. Ono što je sigurno jeste da žele da pojačaju vezni red, a sve su glasnije priče da bi u Torino trebalo da dođeNemanja Matić.

Nije srpski internacionalac bio prva želja Juventusa, ali su procenili da će ovog leta dovesti njega, a već sledećeg krenuti po prvu metu, Aksela Vitsela. Belgijski reprezentativac se iz prelaznog roka u prelazni rok pojavljuje u raznim spekulacijama, ali je još uvek član Zenita. Ipak, neće to biti još dugo, najviše godinu dana jer mu tada ističe ugovor što Juventus želi da iskoristi.

Naime, Juventus je pre nekoliko dana poslao ponudu Zenitu vrijednu 15.000.000 miliona evra što su Rusi odbili želeći veći iznos. Zatim su je i povećali za još 3.000.000 evropskih novčanica. Pitanje da je li će i to da zadovolji prohteve ruskog kluba.

Međutim, iz Juventusa su odbacili sve dalje pregovore rekavši kako je to ponuda 'uzmi ili ostavi'. Zenit se tada okrenuo drugima, između ostalih onoj koja je došla iz Evertona, a duplo je veća od Juventusove, ali su naišli su na veliki problem – Vitsel želi samo u redove italijanskog šampiona.

Belgijanac se trenutno nalazi u povoljnoj situaciji – pošto mu ugovor ističe za 12 meseci, onda je ovo poslednja prilika Zenitu da se naplati. Već na zimu on može da pregovara sa bilo kojim klubom bez znanja Rusa, pa sledećeg leta besplatno ode iz te zemlje.

Italijanski mediji javljaju da je on dobio čvrste garancije od Juventusa da će ga sledećeg leta potpisati bez obzira na eventualne sankcije Zenita, pa je Vitsel počeo sa pritiskom prema Rusima. Traži od njih da prihvate Juventusovu odštete jer ne želi u neki drugi klub. Odgovora iz Zenita još nema, ali je svima jasno da ovu bitku ne mogu da dobiju.

A Juve? Oni znaju šta rade – dobće Vitsela ili 'ispod cene' ili potpuno besplatno. Potpuno svejedno!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar