Konte ubijedio Matića: Juventus je dobio NE!

Italijan i funkcioneri Čelsija nagovorili Srbina da ostane u klubu.

Fudbal 12.08.2016 | 10:30
Konte ubijedio Matića: Juventus je dobio NE!
Juventus je "napadao" od januara, proteklih nedelja i potpuno otvoreno, ali je dobio odričan odgovor.

Šampion Italije video je srpskog vezistu Nemanju Matića kao prvu zamenu prodatom Polu Pogbi, za njegovo dovođenje uložio veliki trud, pa čuo "NE".

"Antonio Konte razgovarao je u sredu sa Matićem. Rekao mu je da se odupre 'ataku' Juventusa i da ostane u Čelsiju", napisao je "Dejli mejl".

Matić je bio želja Torineza od zimus, kada je postalo potpuno jasno da neće moći da zadrži Pola Pogbu. Dok se nagađalo da li će Francuz u Real ili Junajted, Italijani su razmišljali unapred i kontaktirali našeg internacionalca.

Međutim, on će po svemu sudeći ostati u Londonu.

Iako je krajem prošle sezone bilo nagoveštavano da će Matić zajedno sa Murinjom otići u Junajted, na stolu je ostala samo odbijena Juventusova ponuda.

"Juve je preko svojih predstavnika poslao zaista bogatu ponudu i 28-godišnji vezista bio je zainteresovan da ode u Torino. Međutim, gazda Čelsija Roman Abramovič podržao je Kontea u nameri da zadrži Matića", piše isti list.

Da će Srbin sigurno ostati u Londonu nagovestio je dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio.

"Konte je ubedio Matića da ostane. Nije saopšteno šta je na sastanku rečeno ili obećano, ali ishod je pozitivan i u saglasju sa nedavnim izjavama fudbalera i menadžera, koji su hvalili jedan drugog. Bez obzira na to da li će u sredini terena igrati dvojica ili trojica igrača, na Srbina će se računati, kao i na njegov pokušaj da se vrati u formu od pre par sezona", objašnjeno je.

Podsetimo, Konte je na Matićevoj poziciji doveo Francuza Ngolo Kantea, ali je na jednoj od pripremnih utakmica pokušao i da ih upari, što je prošlo veoma dobro.

Po svemu sudeći, Italijan je prešao sa reči na dela i zaista uverio Nemanju da je dobro da ostane u klubu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar