OI: Amerikanka odbila da pruži ruku seksi Ruskinji!

"Hladni rat" nastavljen u Rio de Žaneiru. Američka plivačica govorila ružno i nesportski o rivalki iz Rusije zbog dopinga.

Ostali sportovi 12.08.2016 | 13:45
OI: Amerikanka odbila da pruži ruku seksi Ruskinji!
"Mislila sam da je 'Hladni rat' (nekadašnji sukob Rusije i SAD iz prošlog veka) davno završen, ali... Zašto ga opet pokrećemo kroz sport?", izjavila je ruska plivačica Julija Efimova posle finalne trke na 100 metara prsno u kojoj je osvojila srerbnu medalju.

Povod za ovakvu njenu izjavu bilo je ponašanje olimpijske šampionke Lili King koja je odbila da joj pruži ruku, jer...

"Diže prst u vazduh, kao ona je broj 1, a dopingovala se, bila je uhvaćena u tome... Nemam stomak za to", izjavila je Amerikanka.

Efimova je na olimpijskom borilištu bila dočekana zvidžucima, a kada je pobedila u polufinalnoj trci, u svojoj grupi, digla je prst u vazduh.

Ali, Amerikanka joj je odgovorila u finalu. Pobeda i... prst u vazduh!

Ruskinja je bila jedna od sportista koja je bila na listi onih kojima sleduje suspenzija zbog navodnog sistemskog dopinga u Rusiji, ali im je sud za sportsku arbitražu u poslednjem trenutku dozvolio učešće.

"Poslednjih nekoliko nedelja bile su jako težak period za mene. Ne sećam se kada sam poslednji put spavala duže od četiri sata. Iskreno, ne znam ni kako sam uspela da se plasiram u finale", rekla je Efimova, četvorostruka svetska šampionka.

Lili King je potom pokušala da odbrani svoj stav o nečestitanju:

"Da sam na Julijinom mestu, ne bih volela da mi čestita neko ko nije lepo govorio o meni. Pa, ako je želela da joj čestitam, izvinjavam se. Odlično je plivala", rekla je Lili King, kojoj su ovo bile prve Olimpijske igre.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar