Vijeira između Turske, Poljske i Katara?!

Portugalac će, najverovatnije, posle mečeva sa Sasuolom napustiti Crvenu zvezdu.

Fudbal 09.08.2016 | 16:30
Vijeira između Turske, Poljske i Katara?!
Legija odvodi Uga Vijeiru: Zvezdi 1.500.000 evra?! Za Portugalca zainteresovan i katarski Al Džaiš!

Luis Ibanjez je otišao, a pred izlaznim vratima nalaze se Aleksandar Katai i Ugo Vijeira.

Najbolji strelci crveno-belih iz prošle sezone će, međutim, ostati u klubu do kraja evropskih kvalifikacija, ali teško da će nositi crveno-beli dres i posle dvomeča sa Sasuolom u borbi za grupnu fazu Lige Evrope.

Odavno se pominje da će Katai karijeru nastaviti u Selti, dok se posle navodnog interesovanja Olimpik Marseja, nije više licitiralo sa imenom budućeg kluba Uga Vijeire.

Posle Luisa Ibanjeza Crvenu zvezdu bi mogao da napusti i prvi napadač Ugo Vijera! Na Marakanu nije stigla zvanična ponuda, ali poljska Legija i katarski Al Džaiš spremni su da za usluge Portugalca izdvoje 1.500.000 evra, prenosi Sportski žurnal.

Strelac 20 golova u prošloj sezoni bi finansijski mnogo bolje prošao u Kataru, ali sa Legijom bi najmanje igrao Ligu Evrope, a vrlo verovatno i Ligu šampiona pošto je poljski prvak veliki favorit u sudaru sa irskim Dandalkom.

Legija u Vijeiri vidi zamenu za Nemanju Nikolića, jer bi Srbin sa mađarskim pasošem uskoro mogao da se preseli u redove Porta.

Crvena zvezda teško da može da izvuče veće obeštećenje od 1.500.000 evra. Portugalac ulazi u poslednju godinu ugovora, tako da bi na zimu mogao da pregovora sa zainteresovanim klubovima, a da narednog leta napusti srpskog šampiona bez obeštećenja.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponudio je novi ugovor Vijeiri tokom priprema u Termama Čatež. Bili su to preliminarni razgovori, nije se našao papir ispred Portugalca... Portugalac se posle perioda stagnacije i golgeterske apstinencije vratio u formu. Na poslednja dva prvenstvena meča postigao je tri gola i pokazao da bi mogao da bude adut Crvene zvezde.

Ipak, zakoni tržišta su neumoljivi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar