Todorić: Partizan (ne)će igrati Evrokup?!

"Ako ne budemo mogli da registrujemo igrače, nije potrebno biti mnogo pametan pa zaključiti šta ćemo morati da uradimo" navodi sportski direktor crno-belih.

Košarka 09.08.2016 | 10:45
Todorić: Partizan (ne)će igrati Evrokup?!
Partizan je bio čvrsto rešen da igra Evrokup, čak i po cenu suspenzije, ali se uoči starta nove sezone stvari se, ipak, menjaju.

Košarkaški savez Srbije poslao je zvanično pismo Partizanu da još jednom preispita odluku koju je doneo i da dobro razmisli kakve posledice može da ima nastup u tom takmičenju.

"U ponedeljak smo dobili to pismo i još nismo razgovarali na tu temu. Svako od nas ima neko svoje mišljenje, ali definitivni klupski stav još nismo definisali. Evidentno je da se pretnje, možda je to preteška reč, pa neka budu pritisci, nastavljaju", izjavio je za "Sportski žurnal" Dragan Todorić, sportski direktor Partizana.

Crno-beli sada se nalaze u teškoj situaciji - između "čekića i nakovnja" FIBA i EKA.

"Očekivali smo da će FIBA i EKA da naprave neke kompromise, pa da nas ostave na miru, ali očigledno da od toga nema ništa. U međuvremenu sam čuo da španska federacija planira da suspenduje svoje klubove koji budu igrali Evrokup. Očigledno je da se situacija komplikuje. Nažalost!", dodao je Todorić.

Partizan je već suspendovan, što znači da ne može da registruje igrače, a i u pristiglom pismu jasno stoji koji bi put trebalo da izaberu u Humskoj.

"Ako Savez ostane pri ovome, a vidimo da pojačavaju pritiske, ne znam kako ćemo to da rešimo. Ima tu trista problema. Pre svega, nećemo moći da registrujemo igrače, a imamo samo četvoricu košarkaša od prošle sezone. Kako ćemo da igramo bilo šta ako ne možemo da registrujemo pojačanja?", zabrinut je čelnik crno-belih.

"Rešenje" situacije nameće se samo po sebi...

"Ako ne budemo mogli da registrujemo igrače, nije potrebno biti mnogo pametan pa zaključiti šta ćemo morati da uradimo" zaključio je Todorić.

"TRAŽIMO JOŠ DVOJICU IGRAČA

"Partizan je tokom leta doveo petoricu igrača, iako nijedan od njih nije zvanično "registrovan" u KSS – Stefana Birčevića, Đorđa Majstorovića, Branislava Ratkovicu, Vilijama Hačera i Frenka Robinsona. Sportski direktor Partizana neveo je da tu nije kraj pojačanjima. "To sada nije primarno, ali činjenica je da tražimo još dvojicu igrača. Pratimo situaciju na tržištu", naveo je Todorić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar