F1 - Verstapen: Mercedes je i te kako ranjiv!

Holananin, Maks Verstapen obeava uzbudljive trke do kraja F1 sezone i tvrdi da je Red Bul na vlanom kolovozu u dosadašnjem toku sezone pokazao potpunu konkurentnost u trci s Mercedesom.

Ostali sportovi 23.08.2016 | 12:45
F1 - Verstapen: Mercedes je i te kako ranjiv!
Mladi Maks Verstapen, tek što je osetio ari Red Bula a ve osea da njegov tim ima šanse da prebrodi sve plii jaz koji Mercedesove bolide ini brim u dosadašnjem toku sezone. Holananin smatra da je letnja pauza dobar momenat da se izvedu zakljuci o konkurentnosti u prvom delu sezone.

“U ovom trenutku ne mislim da je Mercedes previše jak za nas. Po mokroj stazi definitivno imamo šanse, ali na suvom su njihova ubrzanja još uvek bolja. Naravno da je tu potrebno i malo sree, ponekad su se oni i koškali na stazi, ali imali i po neki problem. U tim trenutcima smo imali dosta šansi koje nisu skopane samo sa sirovom brzinom”, konstatovao je Maks Verstapen.

Holananin je takoe ocenio da je Red Bul imao pozitivne tendencije za ravnopravnu borbu s Mercedesom na kvalifikacijama u Budimpešti. On istie te vonje kao dobar pokazatelj injenice da  nemaka ekipa svakako ima momente u kojima se pokazuje ranjivost.

“Monakao je bio najbolja šansa za dobru borbu, ali prognoziram da e i u Singapuru biti jako šanse za to. Tek smo na pola sezone”, zakljuio je Maks Verstapen, voza Red Bula.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar