OI: Dvije srpske veslačke posade doveslale do polufinala!

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara. Srpski dubl skul Marko Marjanović i Andrija Šljukić plasirali su se u polufinale svoje discilpine na Olimpijskim igrama.

Ostali sportovi 08.08.2016 | 17:45
OI: Dvije srpske veslačke posade doveslale do polufinala!
Vasić i Beđik su osvojili drugo mesto u repesažu sa vremenom 6:34,12 minuta.

Naš tandem je za manje od jednog metra ostao bez "pobede", a slavili su Holanđani Roel Bras i Mičel Stenman sa 38 stotinki prednosti.

Vasić i Beđik su dobro krenuli, ali su brzo pali na poslednje mesto na kojem su bili posle prvog kilometra, dok su Holanđani diktirali tempo.

U trećem sektoru trke srpski tandem se probija ispred Španaca i Amerikanaca do druge pozicije, na kojoj ulaze u poslednjih 500 metara.

Usledila je žestoka borba za prvo mesto koje ipak osvajaju Holanđani, ali Srbi kao drugi odlaze u polufinale u Riju.

Vasić i Beđik će polufinale veslati u utorak od 15 časova, a rivali su im Česi, Južnoarfikanci, Novozelanđani, Britanci i Mađari.

Srpski dubl skul Marko Marjanović i Andrija Šljukić plasirali su se u polufinale svoje discilpine na Olimpijskim igrama.

Marjanović i Šljukić su zauzeli treće mesto u repesažu sa vremenom 6:20,62 minuta.

Naš tandem je bio u vođstvo posle prvih 1.500 metara, na sredini poslednjeg kvartala su ih prestigli Britanci Džonatan Volton i Džon Kolins, a u samom finišu i Bugari Georgi Božilov i Kristijan Vasilev.

Marjanović i Šljukić su uspeli da odole napadi četvrte posade, Kubanaca, koji su zaostajali oko jednu sekundu.

Polufinala dubl skula su u sredu od 15:30 i 15:40 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar