OI: Novi remi blijedih "Delfina", opet poslije -4!

Vaterpolisti Srbije opet su remiziali u Riju, igrali su 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2) sa selekcijom Grčke u drugom kolu Olimpijskih igara.

Ostali sportovi 08.08.2016 | 15:45
OI: Novi remi blijedih "Delfina", opet poslije -4!
Slično kao i u meču sa Mađarskom, "delfini" su i ovaj put podbacili i izbegli poraz nadoknadivši četiri gola razlike.

Dosta problema u odbrani, bez ubedljivog golmana, te bezidejna igra u napadu su obeležili novi nastup igrača Dejana Savića.

Za razliku od meča sa Mađarskom i tri gola u prvoj četvrtini, a šest na poluvremenu, "delfini" su u drugom meču dali samo jedan u prvih 16 minuta igre.

Bez pravog rešenja u napadu i inspirisanih lidera Filipovića, Mandića, Prlainovića, Srbija je delovala anemično i bespomoćno pred golom Grka, čak i u situacijama sa igračem više (4/7).

S druge strane, Grci su imali mnogo više prostora ispred našeg gola, delovalo je da se ne muče previše u realizaciji, a ni golman Branislav Mitrović nije bio na potrebnom nivou.

Heleni su to iskoristili i početkom drugog poluvremena poveli sa čak 5:1, ali kao i protiv Mađarske naši vaterpolisti uspevaju da iskoriste svoj suvi kvalitet i vrate se u život serijom od tri gola, preko Filipovića, Jakšića i Prlainovića za 5:6.

Međutim, kako bi se "delfini" primakli na -1, tako bi Grci postigli gol, sve do poslednja dva minuta kada su Savićevi momci konačno uspeli da vežu nekoliko napada, te golovima Aleksića, Ćuka i Nikića stignu i do preokreta (9:8).

Ipak, nisu izdržali do kraja, minut pre finiša meča najbolji pojedinac utakmice Janis Funtulis četvrtim golom donosi bod svom timu.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Filipović sa dva gola, a po jedan su postigli Ćuk, Nikić, Prlainović, Gović, Aleksić, Jakšić i Stefan Mitrović.

Srbija sledeći meč igra u četvrtak ujutru protiv domaće selekcije Brazila (00:30h), koja je na premijeri pobedila Australiju 8:7, a posle ponoći igra sa Japanom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar