"Oluja": Srbi tuguju, a Hrvatska proslavlja

Dok Republika Srpska i Srbija tuguju za žrtvama, Hrvatska se sprema za centralnu proslavu 21. godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja", tokom koje je iz te bivše jugoslovenske republike nasilno proterano više od 200.000 Srba.

Srbija 05.08.2016 | 08:52
"Oluja": Srbi tuguju, a Hrvatska proslavlja
Na centralnu proslavu u Kninu, kako je najavljeno, danas se očekuje dolazak oko 100.000 ljudi iz cele Hrvatske, za koje je obezbeđen i organizovani prevoz.

Program centralne proslave u Kninu počinje ujutro, podizanjem hrvatske zastave na tvrđavi.

Zatim će uslediti parada do Trga Ante Starčevića, a kod spomenika "Oluja 95" predstvanici države će položiti vence i zapaliti sveće u spomen poginulim hrvatskim vojnicima.

Potom će biti služena misa u kninskoj crkvi.

Uveče, na gradskom stadionu, biće održan koncert Marka Perkovića Tompsona, pevača poznatog po veličanju ustaša u svojim pesmama. Koncert se održava pod nazivom "Pobeda za heroje", a sav prihod namenjen je za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Ovogodišnji proslavu zajedno organizuju Ministarstvo odbrane, unutrašnjih poslova i veterana, kao u Kancelarija predsednice Hrvatske, te hrvatski parlament i grad Knin.

Predsednik organizacionog odbora, komandant Hrvatske kopnenene vojske general-pukovnik Mate Ostović je ranije najavio da će u organizaciji i proslavi ove godišnjice učestvovati oko 550 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 300 njih će učestvovati i u svečanoj paradi.

Takođe je iz policije najavljeno da je poseban naglasak stavljen na bezbednosni aspekt obeležavanja, kako ga u Hrvatskoj zovu, "Dana pobede i domovinske zahvalnosti", pa će u Knin biti dovedene dodatne snage.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Hm

05.08.2016 07:01

Psihopate i kvarnjaco ce kad tad platiti za Oluju i sve sto su ponovo uradili Srbima iz Slavonije, Banije, Korduna, Like i Dalmacije. I ruke sluzbenog Beograda su u tome, do laktova.

ODGOVORITE
Name

Cica

05.08.2016 13:35

Jeli i nas Baja ide na proslavu oluje.Cudime ako ne.Posto ide i Covic njegov prijatelj ,pa neka povede i ovoga naseg sa sobom kao vernog pajdasa i pratilju.Samo neka ga vodi da spasi ovaj narod..

Name

Đorđe

05.08.2016 08:17

Proslavljala je noćas i Banja Luka nažalost. Oko 1. sat po ponoći snažne Eksplozije "sramnog vatrometa" probudile su me iz sna. Zaista sam mislio da je neki nedaj bože "Teroristički napad". Prve paljbe "sramnog vatrometa" su eksplodirale kao bombe. Da su bar najavili vatromet. Iskočio sam prvo u sobu da vidim dali su djeca u kući i jesu, pa na balkon i došao sam sebi kada sam vidio u vazduhu vatromet. Čitam jutros u Zagrebu bilo nekih, koji su od ustaša napadnuti sinoć, a izašli su da osude slavljenje "Oluje". U Banjaluci su se veselili nažalost i da se ovo više ne ponovi. Naše, a stradalnik sam progona iz Hrvatske. Naše je jedino da im oprostimo. Oprostiti idiotima koji su sinoć pucali u Banjaluci , a za koju sam izgubio porodične živote i lično moj život slučajno ostao, a ponudio sam ga. To nam jedino preostaje i pametni kažu da je oprost najveća kazna za zločince. Pozdrav svim dobrim ljudima i u mojoj Banjaluci i bilo gdje. Nedajmo da se sledeće godine na "Kastelu". Da se ovo sramno nedjelo ponovi molim Vas moji sugrađani iskreno......Đorđe

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

05.08.2016 08:33

Tacno je ovo u vezi nocasnjeg vatrometa! I ja sam se cudio sta gruva.

Name

Igor

05.08.2016 08:55

E moj Đorđe. Bruka i sramota. Ja sam bijesan izašao na balkon i galamio prozivajući gradonačelnika i ostale... To je nažalost sve što mogu sam... nema narod više ni volje za životom. Trebalo je da se okupimo odemo u Kastel i polupamo i binu i zvučnike.

Name

Re: Djordje

05.08.2016 11:11

E moj Djordje lako je otkazati koncert kada nisi uzeo "proviziju" ali kad uzmes pos...s se i na funkciju (a jos gradonacelnik na isteku mandata pa daj sta se moze jos malo) i na srpstvo.

Name

Miki

05.08.2016 08:36

Strašno je to sto se desilo ali svi presucujemo da je dr Jovan Raskovic smijenjen od strane Miloševića te da su došli jastrebovi njemu odani i kola krenula nizbrdo. Posledice su bile katastrofalne a narod prepušten sebi i haosu.

ODGOVORITE
Name

press

05.08.2016 09:26

Da,sramota za Banja Luku i za SNSD.Nista im nije sveto.Samo cute. Nema izjava za javnost.Radojcicu, izjasni se.

ODGOVORITE