Rio - Košarkašice Srbije izgubile od Australije pred start OI!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Australije 72:50 u prijateljskoj pripremnoj utakmici u Riju pred početak Olimpijskih igara.

Košarka 04.08.2016 | 13:45
Rio - Košarkašice Srbije izgubile od Australije pred start OI!
Izabranice Marine Maljković zabeležile su poraz, nakon što su pre dva dana zabeležile ubedljivu pobedu protiv Brazila 97:69.

Pitanje pobednika rešeno je već u prvoj četvrtini koju je Australija dobila sa 17 razlike, a potom bez problema očuvala prednost.

Pripremni dueli protiv Brazila i Australije bili su zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca, a zbog pravilnika nije bilo moguce angažovanje sudija, pa su na njima pravdu delili clanovi stručnih štabova.

"Provere protiv Brazila i Australije su nam dale prave sliku onoga što nas očekuje na turniru i sa koliko kvalitetnim ekipama ćemo voditi borbe. Ovo je potpuno drugi nivo košarke, na koji u ovoj proveri nismo uspele da se prilagodimo. Sa veoma dobrom igrom Australije poklopila se i naša loša partija, da bismo uopšte bile konkurentne, naša borbenost i timska igra moraju da budu na najvišem nivou", rekla je selektor Marina Maljković.

Košarkašice Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama počinju 7. avgusta protiv Španije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar