Manjača: Bik ubo stočara u stomak

Predrag Šućur (41) iz Konotara, sela na Manjači nadomak Banjaluke, teško je povrijeđen preksinoć kada ga je rogom ubo bik.

Republika Srpska 04.08.2016 | 10:36
Manjača: Bik ubo stočara u stomak
Oni koji Šućura poznaju zaprepašteni su zbog onog što mu se dogodilo, ali niko ne zna detalje napada razjarene životinje.

"Predraga znam, i znam da ima bika, bavi se stočarstvom. Vjerujte da detalje ne znam, jer on živi dalje od mene. Od vas sada prvi put čujem za to i, pravo da vam kažem, šokirana sam", priča nam jedna starica iz Konotara.

Iz Doma zdravlja Banjaluka potvrdili su da su preksinoć intervenisali pripadnici njihove Službe hitne medicinske pomoći, te da su zbrinuli pacijenta, a potom ga prebacili u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu.

"Pacijent ima povredu u predjelu stomaka, odnosno otvorenu ranu", kazali su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Šućur je, kako je potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, odakle su naveli njegove inicijale, u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu, prekjuče u 21.35, dovezen vozilom Službe hitne pomoći Banjaluka.

"Pacijent je prvobitno hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, te je tokom današnjeg dana, usljed boljeg opšteg zdravstvenog stanja, premješten u Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju", rekli su juče u UKC Republike Srpske.

Pacijent je, kako napominju iz te zdravstvene ustanove, primljen s ubodnom ranom u predjelu trbuha.

"Ustanovljeno je da je proboden trbušni zid, ali bez oštećenja unutrašnjih organa. Pacijent je odmah operativno zbrinut, a njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno", kazali su iz UKC Republike Srpske. Iz CJB Banjaluka potvrđeno je da im ovaj slučaj nije prijavljen.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vučić

04.08.2016 15:59

U zatvor jedno 15 god i nema skakati na krave više

ODGOVORITE