Lučovi posljednji dani u Beogradu: Odlazim tužan!

Jedna sezona bila mu je dovoljna da priraste za srce navijačima Crvene zvezde, ali sada je vreme za rastanak!

Fudbal 04.08.2016 | 13:30
Lučovi posljednji dani u Beogradu: Odlazim tužan!
Možda je bio sukrivac za treći i četvrti gol Ludogoreca, ali kad se pogleda njegov učinak u Crvenoj zvezdi u prošloj sezoni, kada se na tas stavi njegov kamikaza potez kada je glavom jurio loptu, Luis Ibanjez i tokom poslednja dva dana u Beogradu može da se prošeta raširenih ramena.

Pamtiće ga navijači kao jednog od najboljih stranaca koji je igrao u Srbiji, kao levog beka sa ubjitom levicom... Istina, kao igrača koji ima određene mane, ali i momka čiji dres nikada nije bio suv. Argentinski mentalitet u punom sjaju.

U njegovom glasu se i 12 sati posle utakmice osećao žal za propuštenom prilikom, posebno jer mu je meč protiv Ludogoreca bio poslednji u Zvezdinom dresu.

"Nisam ni znao za tu klauzulu da moram da idem posle kvalifikacija za Ligu šampiona. Mnogo sam tužan, želeo sam da sa Crvenom zvezdom napravim nešto u Evropi. Rekao sam da ću da osvojim titulu - uradio sam. Tako malo nam je nedostajalo. Velika šteta. Pamtiću ovaj period, verovatno najbolji u karijeri", rekao je za MOZZART Sport Luis Ibanjez.

Nije mogao da izbaci slike iz drugog poluvremena meča sa Ludogorecom.

"Možda su oni bolji, verovatno su uigraniji. Tri godine su na okupu, imaju automatizam u igri. Međutim, malo nam je nedostajalo. Jako malo. Morali smo da se odbranimo posle pogotka Donalda. Isto tako i onaj Donaldov šut koji je fijuknuo pet centimetara pored stative... Sve je moglo da bude drugačije. Nama ostaje da im čestitamo. Šteta, šteta".

Na poluvremenu utakmice seo je na zemlju i nervozno bacio kopačku. Videlo se da postoji kamenčić koji ga žulja, ali nije želeo da traži izmenu.

"Dobio sam jak udarac. Nekako sam stajao na nogama, ali nisam želeo da izađem. Hteo sam da pobedimo, da razveselimo navijače. Borio sam se koliko sam mogao. Ne samo ja, nego i ostali saigrači. Realno mislim da publika ne može da nam zameri kada je borbenost u pitanju. Sve se svelo na to da su oni uigraniji. Uostalom, nemaju oni uzalud tolike ugovore".

Već u petak Ibanjez odlazi put Trabzona.

"Ovaj tim Zvezde ima kvalitet da nešto uradi u Evropi. Prosto, ima kvalitet. Moramo da nastavimo dalje, jer nije ovo smak sveta. Izgubili smo na produžetke. Negde će se ovo Zvezdi vratiti", završio je Ibanjez razgovor za MOZZART Sport.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRPSKI SOKO

04.08.2016 13:04

HVALA Ti nisi trebao nikad ni da dodjes u zvezdu,,boljih igraca ima u Srbijanskoj seoskoj ligi,,,neko je OPRAO OGROMAN NOVAC PREKO TEBE dok se talentovana djeca u Srbiji igraju jos uvek krpenjacama,,,POD HITNO OGRANICITI BROJ STRANACA U SRPSKIM KLUBOVIMA,,A OGRANICITI VRIJEME KAD SRPSKA DECA MOGU DA NAPUSTE SRPSKE KLUBOVE NA BAR 22 GODINE STAROSTI,,OVAKO,,,SETITE SE KAKO SU MNOGI KOVANI U ZVEZDE A SAD IH NEMA NI U *ZVEZDANOJ PRASINI* inoklubovi ih kupe da bi unistili tzv *male* klubove a onda daju na *pozajmicu* ili ti SRPSKI decaci sede na klupi..

ODGOVORITE