Pogba rekorder?! Ma, Čelsi obara i taj rekord!

Konte za Lukakua izdvaja bogatstvo i napadača! Everton bi mogao opasno da zaradi ovog leta!

Fudbal 05.08.2016 | 17:30
Pogba rekorder?! Ma, Čelsi obara i taj rekord!
Taman kada je delovalo da će Everton uspeti da odoli ponudama za svog najboljeg igrača, Čelsi je odlučio da ozbiljno uzdrma klub s Gudison parka. Plavci su za dovođenjeRomelua Lukakua ponudili 72.000.000 evra i Loika Remija!

Prema saznanjima uglednog londonskog lista Standard, Čelsi je odlučio da ubrza proces dovođenja Belgijanca pa su uz ogroman novac spremni da se odreknu i Remijevihusluga. Kako navodi isti izvor, klub sa Stamford Bridža je bio spreman i da ide do sume od 80.000.000 evra, ali smatraju da bi uključivanje Francuza u ovaj transfer znatno olakšalo planiranje Evertona za novu sezonu. 

Karamele bi opasno zaradile na prodaji igrača koji će kad-tad napustiti Gudison zarad prelaska u veći tim i borbe za trofeje, ali bi istovremeno rešili i problem zamene za prvog strelca ekipe. Remi je u Čelsiju bio tek povremena zamena za Dijega Kostu, a nakon prelaska iz KPR-a 2014. godine, nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Kada se ima u vidu da postoji mogućnost i da Džon Stouns napusti Everton u ovom prelaznom roku, menadžer Ronald Kuman neće imati previše vremena da traži nove akvizicije, pa bi Remimogao da bude pravo rešenje.

Konte želi da Lukakua upari sa saigračem iz reprezentacije Mišijem Batšuaijem koji je prethodno pojačao Čelsi za sumu od 40.000.000 evra, a Plavci bi, ukoliko se transfer realizuje, tako postavili novi klupski rekord za najskuplje pojačanje. Čelsi je u januaru 2011. godine za Fernanda Toresa izdvojio 58.500.000 evra, a kako stvari stoje, ta granica mogla bi da bude probijena već do kraja avgusta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar