Ko je Korać desna ruka Luke Bojovića?

Vest o hapšenju Filipa Koraća, najbližeg saradnika vođe zemunskog klana Luke Bojovića, uzdrmala je podzemlje regiona, tvrde poznavaoci prilika u kriminalnim krugovima.

Republika Srpska 03.08.2016 | 20:52
Ko je Korać desna ruka Luke Bojovića?
Foto: Rade Jokić / RAS Srbija
Slučaj "Snajper": Nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku

Korać godinama važi za najbližeg saradnika Luke Bojovića. Vođstvo nad klanom, Korać je preuzeo nakon što je Bojović 2012. u Španiji uhapšen i osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

U poslednje četiri godine, Korać je od nasleđenog zemunskog klana napravio jednu od jačih kriminalnih ekipa u Srbiji, sa novim poslovima, kriminalnim kontaktima i novcem.


Foto: RAS Srbija
Sretko Kalinić

I pre Bojovićevog hapšenja, Korać je bio osoba zadužena za poslove u Srbiji. Glavni operativac na terenu, desna ruka glavnog bosa. Kada je Bojović 2010. posle hapšenja Sretka Kalinića, pobegao iz Srbije, Korać je ostao u zemlji i u njegovo ime upravljao klanom. U to vreme već su pod kontrolom držali najveći deo srpskog narko-tržišta.

Poslove u Crnoj Gori u to vreme za Bojovića je vodio Baranin Luka Đurović, ali je Korać morao da preuzme i ekipu sa ove teritorije. Đurović je, naime, poginuo u saobraćajnoj nesreći 2013. godine, a Korać je preuzeo vođstvo nad celim klanom, pričaju poznavaoci prilika. Poslove, odnosno narko-biznis, proširio je od tada i po Evropi, najviše u Holandiji, gde je poslednjih godina proveo većinu vremena.


Uviđaj ubistva Radeta Rakonjca

Korać je iz Srbije u Holandiju pobegao nakon eskalacije sukoba njegovog klana sa suparničkom ekipom iz Crne Gore, čiji je vođa Slobodan Šaranović, i u kojoj je na obe strane ubijeno nekoliko najistaknutijih članova, među kojima i Lukin brat, Nikola Bojović.

Pobegao iz Srbije posle ubistva Radeta Rakonjca

Žestok rat dve ekipe, stalno ubijanje i oprez, a posebno likvidacija Bojovićevog i Koraćevog najvernijeg prijatelja Radeta Rakonjca u Beogradu u aprilu 2014. bio je povod za Koraćevo bekstvo iz Srbije. Spekulisalo se da je on sledeća meta ubica. Korać se zbog toga bukvalno preselio u Holandiju, tamo je širio poslove, stvorio jake kontakte i odatle upravljao klanom u Srbiji i Crnoj Gori.


Ivan Adrovac

U Holandiji je, poslednji put, kako je "Blic" ekskluzivno objavio, Korać viđan u društvu Ivana Adrovca, osobe koja se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Milana Beka u novembru 2014.

Naime, Adrovac je iz Srbije pobegao 16. jula prošle godine, veče pre nego što je uhapšena njegova supruga Maja, i od tada se krio u Švajcarskoj pod zaštitom poznatog albanskog biznismena, ali i pod patronatom Koraća. Sa njim je često putovao u Holandiju, sve do marta ove godine, kada je švajcarska policija uhapsila Adrovca u blizini granice sa Austrijom.

Inače, nedavno su se dogodila dva ubistva koja se dovode u vezu sa ratovima u podzemlju. U subotu je na Novom Beogradu ubijenAleksandar Stamenković (44), rodom iz Niša, koji važi za osobu blisku Nišliji Draganu Iliću Gagiju, prijatelju Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam. Zatim je u ponedeljak u Zvorniku hicem iz snajpera ubijen Čedo Đokić (60), rodom iz Vlasenice i to u momentu dok je na terasi svog stana pio kafu. Đokića policija vezuje sa kriminalnim poslovima. Dan kasnije, Korać je uhapšen u pokušaju da ilegalno pređe granicu, a policija ispituje da li i kakve veze ima sa ubistvom Đokića.


Foto: RAS SrbijaUbistvo Aleksandra Stamenkovića

Bez ijedne fotografije

Filip Korać uspeo je svih ovih godina da sačuva svoju privatnost od medija, tako da nikada njegova fotografija nije objavljena u javnosti. Korać je stalno okružen članovima klana koji su zaduženi za njegovu bezbednost.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

obracun kriminalaca

03.08.2016 19:39

Mogli ste istovremeno i napisati ko je bio Cedo Jokic koji je ubijen jer ni on nije bio nikakva cvecka negoi okoreli kriminalac

ODGOVORITE
Name

Arkan

04.08.2016 05:26

Slabo pratite sinoc je on pušten! Koraci inače ima najboljeg advokata!

ODGOVORITE