Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Danas u Republici Srpskoj i ostalom dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano vrijeme.

Bosna i Hercegovina 03.08.2016 | 11:07
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura  većinom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

U četvrtak u Republici Srpskoj i ostalom dijelu Bosne i Hercegovine sunčano i vruće. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 12 i 17°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35°C.

U petak veoma vruće. U Hercegovini sunčano. U centralmom dijelu BiH prije podne sunčano. U drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti će usloviti slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 14 i 19°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura između 33 i 39°C.

U subotu se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada već u jutarnjim satima koji će u većem dijelu BiH usloviti kišu i pljuskove. Padavine nisu obilne. Na jugu je moguće stabilno i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar