Sastanak zakazan za kasno poslijepodne

Nakon uspješnog sastanka predjsedavajućeg Predsjedništava BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika čelnika SNSD-a i predsjednika Republike Srpske, na kojem je usaglašen mehanizam koordinacije te pismo namjere prema MMF-u, danas bi trebao uslijediti sastanak Izetbegovića s liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Bosna i Hercegovina 02.08.2016 | 16:37
Sastanak zakazan za kasno poslijepodne
Naime, Čović je odmah nakon postizanja dogovora Izetbegovića i Dodika izrazio nezadovoljstvo što je mehanizam koordinacije dogovaran bez prisustva predstavnika hrvatskog naroda te je izrazio bojazan da bi dogovorenim mehanizmom dolazilo do preglasavanja.

Kako je za avaz.ba rečeno od izvora iz Stranke demokratske akcije, sastanak bi se trebao održati danas u kasnim poslijepodnevnim satima, ali lokacija sastanka još nije definisana. Do sada se spekulisalo da bi se on mogao održati u Mostaru, a prema posljednim nezvaničnim informacijama do susreta bi moglo doći i u Sarajevu.

Sastanku bi trebali, pored Čovića i Izetbegovića, prisustvovati i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić te premijer Federacije BiH Fadil Novalić. 

Izvor: Avaz

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

......

02.08.2016 15:32

Nema veceg licemjera id ovoga zagladjenog kriminalca iz Hercegovine sad ovako sad onako samo mu je bitno da drzava ne funkcionise .... Veliki neprijatelj Bosne

ODGOVORITE
Name

@re

02.08.2016 16:01

Tacno tako. Obama moze da masta o bogatstvu ovog kriminalca.

Name

dzoo

02.08.2016 15:34

Jakog sastanka sve je proslo dodik spasen ovce blece

ODGOVORITE
Name

koji idioti

02.08.2016 17:13

Trebaju i tajkunski hoteli nesto zaraditi sram ih bilo djubrad.

ODGOVORITE
Name

posten

02.08.2016 17:34

Nista od sastanka.Izetbegovic pojeo burek a ribu kaze rekao da zamotaju pa ce ujutro dati Covicu.Pored toliki bureka i cevapa u Sarajevu oni otisli u konjic na burek i ribu!

ODGOVORITE