Sivori, Platini, Bađo, Del Pjero… Paulo, na tebe je red!

Pol Pogba možda i ode, ali nemojte ni da pomislite da će se Juventus tako lako raspasti!

Fudbal 03.08.2016 | 23:15
Sivori, Platini, Bađo, Del Pjero… Paulo, na tebe je red!
Navijači Juventusa će na svaku provokaciju o početku kraja zbog izvesne prodaje Pola Pogbe odgovoriti na identičan način: ne tako davno otišao je i Zinedin Zidan - našm skroman utisak da je ipak reč o većem igraču od Pogbe - pa su Bjankoneri sa tim novcem selektirali tim koji godinama nije imao ravnog na Apeninima. Nadaju se da će i sada biti tako, a sudeći po potezima koje vuče uprava Juventusa vrlo je moguće da im se želja i obistiniti.

Ne samo zbog dolazaka Miralema Pjanića i Gonzala Iguaina, naravno i Marka Pjace, Medija Benatije, Danija Alvesa. Uprava Juventusa odmah je identifikovala i lidera ovog novog čopora. Ko drugi nego - Paulo Dibala.

I odmah - mala lekcija iz poslovanja fudbalskih klubova. Tek da drugi vide kako se to radi. Iako Dibalin ugovor sa Juventusom ističe tek 2020. godine Juve se odmah javio da produži saradnju. Samo do 2021, ali sa značajnim povećanjem plate. Sa 3.000.000 godišnje, na 4.000.000. Malo li je za 22-godišnjaka?

Međutim, tu nije kraj. Uprava Juventusa će u slučaju Pogbinog odlaska Dibali uručiti kultnu “desetku”, a taj dres u Torinu ima poseban značaj, jer su ga nosily i legendarniOmar Sivori, pa Mišel Platini, Roberto Bađo, Alesandro Del Pjero… Pogba je tu i najmanje bitan. Ali desetka nije. Zna to sigurno i Dibala.

Poruka Juventusove uprave je jasna: Paulo, vodi nas!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar