Video: Ala briju! PSŽ završio pripreme - 2:1, 3:1, 3:1, 4:0!

Lansirano novo dete u napadu!

Fudbal 31.07.2016 | 17:00
Video: Ala briju! PSŽ završio pripreme - 2:1, 3:1, 3:1, 4:0!
Moćni bili - moćni ostali. Pari Sen Žermen jeste pretrpeo nekoliko promena u igračkom kadru, ali je i dalje strah i trepet za rivale. Ne samo u Francuskoj, već širom sveta. Potvrdili su to Sveci još jednom pobedom u okviru Internacionalnog kupa šampiona, tako što su u noći između subote i nedelje uzeli meru Lesteru - 4:0.

Do trijumfa u kalifornijskom Karsonu tim Unaja Emerija stigao je lakim, brzim i jednostavnim akcijama, za koje sinoć spora odbrana engleskog prvaka nije imala odgovor, pa je golmanKasper Šmajhel kapitulirao po dva puta u oba poluvremena. Najviše zahvaljujući čudu od deteta koje je tokom pripremnog perioda lansirao stručni štab Parižana.

Reč je o 18-godišnjem napadaču Nanitamu Žonatanu Ikoneu. Momku koji je prošle sezone igrao za drugi tim PSŽ-a, da bi ga Emeri poveo na pripreme posle odlaska Zlatana Ibrahimovića i saznanja da Kevin Ogustin ima obaveze u omladinskoj reprezentaciji. Nije ni slutio kako je pogodio, jer je Ikone najpre iznudio jedanaesterac koji je uspešno realizovao Edinson Kavani (25. minut), a zatim se i sam postarao da završi akciju i 45. minutu duplira prednost svog tima. A pre tri dana dao je gol i Real Madridu...

Bezopasni Lester, koji je povremeno pokušavao tek posle kornera i slobodnih udaraca, dokrajčili su Lukas Moura (64) i još jedan napadač iz podmlatka sa Parka prinčeva, Odson Eduard (90). Dovolino za ubedljiv kraj pripremnog peiroda i sve pobede Parižana u njemu. PSŽ je redom obarao na pleća Vest Bromvič Albion (2:1), Inter (3:1), Real Madrid (3:1) i sad Lester (4:0) potvrđujući da je spreman za novu sezonu, koja počinje utakmicom za pehar Superkupa Francuske, 6. avgusta protiv Liona u Klagenfurtu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar