OVK počinila genocid na Kosovu

Insistiranje Hašima Tačija na tome da će samoproglašeno Kosovo pokušati da Srbiju tereti za genocid pred međunarodnim instancama, jeste samo još jedna potvrda da Priština nastoji da se infiltrira u tela UN kako bi nastavila rat protiv Srbije drugim sredstvima, kaže Marko Đurić.

Srbija 30.07.2016 | 16:20
OVK počinila genocid na Kosovu
Ako je iko na Kosovu i Metohiji izvršio genocid, to su OVK i njeni bivši i sadašnji komandanti, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, povodom intervjua koji je kosovski predsednik Hašim Tači dao beogradskom listu "Danas".

 "To nažalost ne mogu da posvedoče ubijeni Srbi, ali može blizu četvrt miliona pripadnika našeg naroda koji su, da bi se spasili od istrebljenja, bili prinuđeni da napuste Kosovo i Metohiju", dodao je Đurić.

Prema njegovim rečima, insistiranje Tačija na tome da će samoproglašeno Kosovo pokušati da Srbiju tereti za genocid pred međunarodnim instancama, jeste samo još jedna potvrda da Priština nastoji da se infiltrira u tela UN kako bi nastavila rat protiv Srbije drugim sredstvima.

Đurić, takođe, dodaje da je Tači, u istom intervjuu, na uvredljiv i ciničan način negirao odgovornost terorističke OVK za zločine počinjene nad srpskim civilima nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju, iako je činjenica da je ta paravojno-kriminalna formacija i danas veoma aktivna.

"Granice nekadašnjih operativnih zona OVK postale su posle rata granice podele Kosova i Metohije na zone uticaja kriminalnih klanova na čijem se čelu i dalje nalaze bivši komandanti te terorističke formacije", navodi se u saopštenju.

Đurić dodaje da su te kriminalno-terorističke strukture aktivirane i prilikom martovskog pogroma nad Srbima 2004. godine i tokom organizovanih kampanja zastrašivanja srpskog stanovništva u enklavama i povratničkim sredinama na KiM.

Demilitarizacija OVK, koju pominje Tači, nije se nikada dogodila, njeni pripadnici su samo obukli civilna odela, ali su zadržali i oružje, organizacionu strukturu i terorističke metode, a pošto na Kosovu i Metohiji nije ostalo pripadnika srpskih snaga bezbednosti koje bi mogli napadati, njihova isključiva meta postali su srpski civili, ali i politički protivnici i nelojalni Albanci, ističe se u saopštenju.

"Očekujem da Specijalni sud za zločine OVK, ukoliko uopšte želi da bude od istinske koristi građanima Kosova i Metohije, upravo raskrinka kriminalno-zločinačke strukture koje su danas glavna pretnja miru i bezbednosti srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini", rekao je Đurić.
 
Izvor: RTS 

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Karamarković

30.07.2016 18:48

Svi treba da čiste prvo svoje dvorište,ali to ne pije vode na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Srpska Kninska Krajina

30.07.2016 19:55

Onda ti sredi Republiku Srpsku Kninsku Krajinu i vrati ljude pre svega Srbe tamo koje ste posle potpisivanja primirja i razoružavanja protjerali. Uostalom isto su i šiptari uradili na Kosovu iz istog mentora,nad istim narodom.

Name

Podrinjac

31.07.2016 10:50

Pa dokle da nas lazete.Vidis da se srpsko nista ne uvazava.Vodite sasvim pogresnu politiku.Pa mi smo kaznjeni nekoliko hiljada godina robije.Vjerovatno ce sud poslusati Tacija a ne vas. Ja znam da je OVK izvrsila genocid a vi gospodo sa visokim platama to dokazite po svetu a ne trujte nas.VAZNO JE DA STE VI NA VLASTI.POGRESNI SU VAM PRIJATELJI NATRACE VAS DA SE IZVINETE SIPTARIMA.

Name

re Podrinjac

31.07.2016 13:29

Pa sto odmah nisi rekao kad si znao nek se sad dosao ovdi prijavi se za svjedoka odmah !

Name

rus

30.07.2016 20:20

Ma sto ih ne pohapsis ako su juzna pokrajina

ODGOVORITE
Name

ja

30.07.2016 23:39

Jos jedan se Vulin pojavio!

ODGOVORITE
Name

Miki

31.07.2016 09:53

Ma smanjite doživljaj

ODGOVORITE