Šta kažu Srbi: Hrvatska najveći neprijatelj Srba

Hrvatska je glavni neprijatelj Srba, a Rusija najveći prijatelj pokazala su istraživanja Instituta za evropske poslove objavljena u Beogradu.

Region 29.07.2016 | 15:40
Šta kažu Srbi: Hrvatska najveći neprijatelj Srba
Rezultati istraživanja "Srbija poslije Bregzita - gdje građani vide Srbiju" pokazali su da svaki peti ispitanik smatra da je Hrvatska najveći neprijatelj Srbije, a da za njom slijede SAD i Albanija.

Kada je o prijateljima u svijetu riječ 41,3 odsto anketiranih percipira Rusiju kao najvećeg prijatelja svoje države, dok 12 odsto misli da je to Grčka, a 9,6 odsto vjeruje u Kinu, prenosi "Slobodna Evropa".

Članstvo Srbije u NATO ne podržava 82 odsto ispitanih, 12 odsto podržava, dok 44 odsto ispitanih misli da je jedan od uslova za priključenje EU da Srbija postane članica, pokazalo je istraživanje.

Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

yugosloven

29.07.2016 14:13

ZASTO SE MRZIMO KAO KOMSIJE A IME ZORAN SRPSKO I HRVATSKO PO IMENIMA NE ZNAMO KO JE KO JEDINO MUSLIMANI IMAJU PROBLEM MUJO HASO MUSTAFA

ODGOVORITE
Name

Re

29.07.2016 14:46

Idi na iskon.hr pa ih pitaj

Name

Mihailo Mikic

29.07.2016 14:52

ZATO HRVATI MRZE SRBE? Prvo, zato sto postoje medju SRBima Jugoslaveni koji zele svoje lazno jugoslavensko ime da nature silom svim narodima bivse Jugoslavije, a hrvati to dozivljavaju kao unistenje njihove narodnosti koje nemaju. Drugo, hrvati mrze SRBe iz zavisti zbog njihove Pravoslavne vjere, kulture, jezika i slavne proslisti koju hrvate nikada nusu imali. Trece, hrvatima kao rimokatolickim krizarima su ruke krvave do ramena a ne samo do lakata. Zbog toga ne treba voditi brigu o tome sto hrvati mrze SRBe, nego proucavajuci krvolicnu psihologiju hrvate i njihove strasne zlocine kojih se grozi cijeli kulturni svijet mi trebamo da ucimo svoju djecu da nikada ne budu zlicinci poput hrvata sa kojima je Bog SRBe kaznom zbog njihovog otpadnistva od Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlje kao vrhunca hriscanske pravoslavne nacionalne ideoligije i SRBskog nacina zivota!

Name

yugosloven

29.07.2016 14:20

PARDON ZABORAVIO SAM SPOMENUTI FATU ZELJKU I MARICU

ODGOVORITE
Name

panbu panbu

29.07.2016 15:03

Sami smo svoji najveći naprijatelji, posebno oni koji organizuju i manipulišu takvim anketama ne bi li potpirivani nacionalnu mržnju za svoju vlastitu korist...

ODGOVORITE