Srpski delegati bojkotovali govor Olbrajtove

Srpski delegati na demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Filadelfiji napustili su dvoranu tokom govora Medlin Olbrajt, bivšeg državnog sekretara SAD u vrijeme administracije Bila Klintona, u znak protesta zbog njene politike na Balkanu tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Svijet 27.07.2016 | 22:20
Srpski delegati bojkotovali govor Olbrajtove
Obrad Kesić, koji je uz još tridesetak srpskih delegata prisustvovao konvenciji koja se održava u Filadelfiji, istakao je da je Hilari Klinton dobila podršku svoje stranke da bude kandidat za predsjednika SAD, ali da su srpski delegati podržali njenog protivkandidata Bernija Sandersa, te da su učestvovali u lobiranju da se od Demokratskog nacionalnog komiteta dobije izvinjenje zbog otvorenog lobiranja stranke za Klintonovu tokom stranačkih izbora.

Kesić je rekao da je Sanders uspio u izbornu platformu Klintonove ubaciti dosta elemenata iz njegovog programa, poput imenovanja sljedećeg sudije Vrhovnog suda SAD koji bi glasao protiv odredbe o neograničenoj sumi novca pri finansiranju političkih kampanja, nastavka uspostavljanja univerzalne zdravstvene zaštite, reforme finansijskih institucija na Volstritu, obustavljanja potpisivanja međunarodnih trgovinskih sporazuma i drugih.

"Ustupcima koje je dala, Hilari je morala da ide lijevo od centra koji je trebalo da joj bude temelj protiv Trampa", dodao je on.

Imenovanjem Tima Kejna za potpredsjedničkog kandidata, Kesić kaže, da je Klintonova pokušala spriječiti veće osipanje demokrata, a posebno dijela radničke klase iz srednje Amerike. Osim u svojstvu delegata, Kesić kaže da je konvenciji prisustvovao kao jedan od osnivača Savjeta za koordinaciju etničkih zajednica Demokratske stranke.

Prema njegovoj procjeni, šanse Klintonove da pobijedi Trampa su oko pedest odsto. Konvencija će biti završena danas, nakon čega će i zvanično početi predizborna kampanja.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Both Crooked

27.07.2016 20:27

Dosta je Klintonovih. I Olbrajtove.

ODGOVORITE
Name

cica.

27.07.2016 21:21

JA NERAZUMEM! TE STARE BABETINE'ŠTA ONA TRAŽILA UKPŠTE U PARLAMENTU !ONA RADI ZA LIVU' KO DA VIŠE;VIŠE DOBIJE. SIROTINJA PROKLETA.

Name

Zero

27.07.2016 21:51

A ona se nasikirala. Pa i zvali su je,da otjeraju Srbe.

ODGOVORITE
Name

Neo

28.07.2016 06:09

Pa sta ti moroni uopste rade u toj partiji? Oni misle da je Hilari nesto bolja? Ona je jos vece zlo!

ODGOVORITE