Video: Kataijev put... Od Grofovog gledanja u pasulj, do igrača bez kojeg se ne može!

Aleksandar Katai je majstor fudbala! To nikada nije bilo sporno, ali... Čovek bez kojeg danas ne može da se zamisli igra Crvene zvezde prešao je trnovit put.

Fudbal 30.07.2016 | 23:30
Video: Kataijev put... Od Grofovog gledanja u pasulj, do igrača bez kojeg se ne može!
Mnogi su ga osporavali, smatrali da je suviše lenj da igra fudbal, a sjajni vezista je sve demantovao. Preko noći je postao igrač bez kojeg tim crveno-belih ne može ni da se zamisli. Za ovog momka nema tajni u igri na zelenom terenu. On zna sve... Da lucidno doda, šutne levom, postigne gol desnom i predribla rivala kao da ga nema. U čemu je onda bio problem?

- Ja ne mogu da gledam u pasulj da li će Kataiju da se igra - rekao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović pre nekoliko meseci.




I zaista se tako činilo. Kad mu se igra najbolji je, ali bilo je i utakmica u kojima se činilo da bivši fudbaler Vojvodine i Olimpijakosa i nema baš želju za trčanjem.

- Katai ne može da igra po vrućini, trči samo po hladovini - našalio se Božović na račun svog prvotimca.

Usledila je prava fudbalska eksplozija... Meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca pokazao je da kad igra Katai igra i Crvena zvezda. Fudbaler poteza koji za svega nekoliko minuta može da probudi ekipu. Dovoljno mu je malo prostora i brutalno će kazniti rivala.

Za svega nekoliko meseci Katai je prešao dugačak put. Od “zašto igra čovek koji ne trči” do “samo da ostane u Zvezdi” - okrenulo se razmišljanje navijača za 360 stepeni.

Kako sada stvari stoje ljubav Kataija i Zvezde neće trajati još dugo. Španski mediji pišu da je sledeća stanica sjajnog veziste Selta. U Vigo bi trebalo da stigne kao zamena za Nolita koji je pojačao Mančester siti.

Dobri su Mouče i Kanga, ali jedno je sigurno, ako ode Katai ništa više neće biti isto za crveno-bele.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uprava

31.07.2016 05:07

Nije problem ako on ode nego za koliko će da ode? Za milion ili 2,dok bi ga Dinamo za 20 i više miliona prodao. Banda svukud čeka a Vučić se hvali državom u kojoj amerika i njemačka sa englezima upravljanu i biraju vlast.

ODGOVORITE