Gvardiolin meni: Ko jede picu - leti iz ekipe!

Menader "graana" izneo niz nareenja i saveta u vezi sa kilaom i ishranom kojih njegovi igrai moraju da se pridravaju.

Fudbal 19.08.2016 | 08:00
Gvardiolin meni: Ko jede picu - leti iz ekipe!
Svaki trener donosi sa sobom svoja pravila, a kada ih postavi uspešan strunjak kao što je Pep Gvardiola, onda ona definitivno moraju da se poštuju.

Sa tom injenicom ovih dana mire se fudbaleri Manester sitija, koje je Katalonac preuzeo poetkom leta.

Uoi puta na kinesku turneju, Gvardiola je pred ekipu izneo listu zahteva koja ureuju ishranu fudbalera i striktnu zabranu gojenja.

Ko se ogluši o ta pravila - radie mimo ekipe.

"Sve je razjasnio - na terenu, van terena... Svaki detalj je uzeo u obzir", otkrio je defanzivac Sitija Gael Kliši.

"Na primer, esto slušate da menaderi govore koliko je vana zdrava ishrana. Sa Gvardiolom je tu jasno - ako se ugojiš, onda nisi u ekipi. Tako da imamo nekoliko igraa koji još ne treniraju", otkrio je Francuz.

Podvlaei nekoliko puta da shvata ovaj princip, bivši igra Arsenala otkrio je da sve to spada u preuzimanje odgovornosti, koju bi svaki fudbaler ponaosob morao da osea.

Objašnjavajui šta je sve Gvardiola zabranio, Francuz nije hteo da potvrdi ono što su Englezi ve objavili - da je meu prvim kanjenima Samir Nasri.

"Gvardiola nam je uskratio neke sokove, naravno i picu i uopšte svu tešku hranu, koja nije dozvoljena. Neki misle da je sve to normalno i da bi sve to trebalo da se podrazumeva, ali zapravo i nije tako, što dobro znam, jer igram jako dugo"

"Ova promena zaista prija i veoma osveava. Gvardiola samo eli da mu verujemo, kao što hoe da i on nama moe da veruje i mislim da je to pravi nain da ponemo novi odnos", podvukao je Kliši. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar