OI - Istorija u Riju: Majka i sin u istom timu!

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ući će u anale, jer će se prvi put u reprezentaciji jedne zemlje naći majka i sin, predstvnici Gruzije u streljaštvu.

Ostali sportovi 29.07.2016 | 09:45
OI - Istorija u Riju: Majka i sin u istom timu!
Mama i sin zajedno će nastupati u Riju, što će biti prvi put da tako nešto dogodi na Olimpijskim igrama.

To će biti gruzijski strelci Nino Salukvadze i njen sin Kotne Mačvarijani.

Za četrdesetsedmogodišnju Nino Salukvadze to će biti osme Olimpijske igre, dok će njen osamnaestogodišnji sin Kotne Mačvarijani debitovati na olimpijskom turniru, preneo je AP.

"Veoma sam srećna što ću još jedenom imati priliku da predstavljam Gruziju na Olimpijskim igrama, ali sam neuporedivo srećnija što je i moj sin uspeo da se izbori za tu čast", rekla je Salukvadze, koja je 1988. godine na Igrama u Seulu osvojila zlatnu medalju za Sovjetski Savez.

Čitavu priču još zanimljivijom čini to što Ninu i njenog sina trenira Ninin otac, a Kotneov deda Vahtang Salukvadze, kome se ostvario životni san da mu ćerka i unuk odu na Olimpijske igre.

Ipak ponosni Vahtang neće biti uz njih u Brazilu, zbog poodmaklih godina.

Nino je osim najsjajnije olimpijske medalje imala čast da na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. nosi zastavu Gruzije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara.

Veću slavu nego kada je osvojila zlatnu medalju Nino Salukvadze je stekla u Pekingu 2008. godine, kada je osvojila bronzano odličje.

U to vreme vođen je kratkotrajni rat između Gruzije i Rusije, a Nino je na pobedničkom postolju poljubila rusku reprezentativku, čime je na najbolji način demonstrirala osnovni moto antičkih Olimpijskih igara - mir.

Uprkos tome što će ovo biti prvi put da na Olimpijskim igrama zajedno nastupe majka i sin, porodični nastupi nisu bili retki.

Majka i ćerka nastupale su dva puta, otac i ćerka 12 puta, a otac i sin čak 56 puta.

Izvor: Fonet

Komentari / 0

Ostavite komentar