Birajte sport po krvnoj grupi

Naučnici tvrde da sportske aktivnosti treba da birate u zavisnosti od krvne grupe. Pronađite svoju i krenite u akciju.

Zdravlje 27.07.2016 | 07:50
Birajte sport po krvnoj grupi
NULTA KRVNA GRUPA

Vama leže fitnes i naporne fizičke vežbe. Imate izraženu svest o svojim životnim ciljevima, volite sport i trenirate do iznemoglosti.
Fizički napor vam prija, a ako ga nema, vi postajete potišteni i počinjete da se gojite. Pošto vam je bitno da uvek i u svemu budete lider, vredno vežbate, trudite se da postižete vrhunske rezultate i da pobeđujete.
Za vas su idealne vežbe koje se rade u grupi, poput aerobika, step-aerobika, vežbi za oblikovanje tela, plesa, istočnjačkih borilačkih veština…

KRVNA GRUPA A
Vama leže vam timski sportovi. Odlično se slažete s kolegama, umete da izgladite svaki sukob ili nesporazum, ne navijate samo za sebe već i za druge.
Ne odgovara vam da vežbate sami, a posebno vas stimuliše treniranje s prijateljicama i kolegama. Ako krenete na vežbe sami, nećete dugo izdržati i brzo ćete odustati.
Prijaju vam joga, plivanje, gimnastika, brzo hodanje, vožnja bicikla, rolera i klizanje.

KRVNA GRUPA B
Osobe sa ovom krvnom grupom su izraziti individualci, pa tako i vi. U sportu, kao i u životu, vi ste nepredvidivi, ponašate se onako kako vam ’dune’.
Može se desiti da u presudnom trenutku podbacite i ostavite prijatelje na cedilu ili da, naprotiv, spasete situaciju onda kada na vas više niko ne računa. Jednostavno, vi ste osobenjaci i samotnjaci.
Vama odgovaraju sportovi u kojima možete da vežbate sami, ali i u grupi. Idealno bi bilo da kombinujete ova dva vida vežbanja. Na primer, da u grupi vežbate jogu i dadžogirate sami.

KRVNA GRUPA AB
Ovu krvnu grupu ima mali broj ljudi i svi su uravnoteženi i smireni, a reakcije su vam pomalo usporene. Vama ne odgovaraju sportovi koji zahtevaju brze reflekse i munjevito reagovanje.
Vi, kao i svi predstavnici ove krvne grupe, mnogo se krećete, vodite računa o dobroj formi i volite duge šetnje.Nemojte se ograničavati zidovima fitnes-kluba, jer će vam to brzo dosaditi. Vežbajte na otvorenom, na svežem vazduhu.
Prijaju vam trčanje, energične šetnje, vožnja bicikla i rolera, klizanje i skijanje. Možete da podnesete prilično intenzivan napor, ali za vas nikako nije preterano zamaranje, već samo umerenost.

Blic Žena
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar