Napolijeva spektakularna ponuda Ikardiju je ovo...!

Plata: 5.000.000, bonusi, klauzula od 100.000.000 i - uloga u filmu?! Na sve je mislio Aurelio De Laurentis...

Fudbal 28.07.2016 | 22:30
Napolijeva spektakularna ponuda Ikardiju je ovo...!
Nedugo pošto je stigla potvrda da je Gonzalo Iguain prošao medicinske preglede u Madridu i potpisao rekordni ugovor sa Juventusom u Napoliju nisu čekali ni sekund, već su odmah krenuli u potragu za naslednikom najubojitijeg strelca Serije A prošle sezone. Kao prva opcija pojavio se Karlos Baka, ali i ptice na grani znaju da je prva želja Napolijevog predsednika Aurelija De Laurentisa već duže vreme Interov kapiten - Mauro Ikardi. 

Tako je u subotu uveče Inter dobio i prvu zvaničnu ponudu za argentinskog golgetera koja je iznosila 40.000.000 + dva miliona na ime bonusa. Glatko je odbijena. Ali, to nije obeshrabrilo kontroverznog vlasnika napuljskog tima. Jer, danas je Inter dobio i drugi ček, ovog puta na sumu od 50.000.000 evra. Ujedno, De Laurentis je putem direktne telefonske linije obavio i prve razgovore sa Ikardijevom ženom i agentom, Vandom Narom.

Ono što je De Laurentis predstavio Nari deluje prilično moćno: petogodišnji ugovor sa sezonskim primanjima od 5.000.000 evra, bez dodatnih isplata. Onda slede razni bonusi na ime broja odigranih mečeva i postignutih golova, a onda i 50 odsto profita od autorskih prava na njegovo ime, koje bi bilo korišćeno u razne reklamne svrhe. Više nego ozbiljne namere Napolija, pošto Ikardi u Interu ima godišnju platu tek nešto višu od 2.000.000 evra, a nedavno su Nerazuri stopirali pregovore oko korekcije ugovora, koja bi samo uključila veća primanja. 

Ono što je izazvalo posebnu pažnju jesu Napolijeve namere da Ikardija etiketiraju izlaznom klauzulom od 100.000.000 evra, što je za gotovo 6.000.000 evra više od onoga što je do juče imao Iguain, a što je Juventus spreman da plati u dve jednake rate. 

Međutim, jedan detalj posebno je ostavio utisak, pošto je De Laurentis obećao i Ikardiju i Vandi Nari da će dobiti uloge u filmovima?! Malo je poznato da je De Laurentis filmski producent, a njegovi filmovi obično budu ozbiljno propraćeni za vreme novogodišnjih praznika, jer obično su tematski posvećeni lokalnoj kulturnoj tradiciji. A Ikardi i Nara dobili bi uloge specijalnih gostiju u filmovima. 

Elem, kako Skaj Italija, koja je prva javila da je Iguain novi igrač Juventusa, piše - u slučaju da Inter odbije ovih 50.000.000 evra, De Laurentis sprema i "Plan C". Tačnije, identičnu sumu novca, ali i Gabijadinija, kojeg Roberto Mančini dugo prati i želi u timu. 

Da li će Nerauzuri popustiti?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar