Milići: Novi pogoni za proizvodnju namještaja

Kompanija Boksit u Milićima otvorila je rekonstruisani i novoizgrađeni objekat fabrike za proizvodnju namještaja u sektoru “Dvroprada”. Iz kompanije koja obilježava 57 godina rada i postojanja najavljeno je da će do kraja godine zaposliti još 50 novih radnika.

Republika Srpska 24.07.2016 | 12:20
Milići: Novi pogoni za proizvodnju namještaja
Uz deset novih savremenih mašina i postojeću infrastrukturu stvoreni su svi preduslovi za proizvodnju većih količina namještaja namjenjenog zapadnom tržištu, poručeno je sa svečanog puštanja u rad obnovljenih objekata fabrike.

“Asortiman proizvoda kada je u pitanju finalna prerada činiće stolovi, komode, ormari, vitrine, kreveti i drugi proizvodi, a sve će to omogućiti profitabilno poslovanje “, rekao je Slaviša Lukić, izvršni dirketor u sektoru “Drvoprerada” kompanije Boksit.

Sa postojećim, ali i rekonstruisanim proizvodnim pogonima, kompanija Boksit planira da u sektoru "Dvrovprerada" do kraja godine zaposli još 50, uz 83 radnika koliko ih je trenutno zaposleno.

“Ovo mi je prvo zaposlenje, uslovi su dobri, sada uz nove mašine biće i bolji”, poručuju radnici.

Investicija rekonstrukcije i dogradnje ove fabrike vrijedna je milion i po maraka, od čega su trećina vlastita sredstva, a dvije trećine kredit.

„Računamo da će se investicije, koje su u prvom polugodištu iznosile 2.000.000 KM, do kraja godine udvostručiti. Ono što je veoma bitno, jeste da smo za ovih šest mjeseci zaposlili 75 novih radnika, a računamo da ćemo do kraja godine, kroz nove programe, zaposliti još 70 do 80 radnika“, rekao je direktor kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić naveo je da je milićki "Boksit" moćna kompanija, koja je "motor razvoja regije".

Iz sektora „Drvoprerada“ najavili su da će raditi u dvije smjene. Kompanija Boksit ukupno ima 700 zaposlenih, a plan je da do kraja godine investiraju šest miliona maraka.(BN televizija)
(Foto: BN Televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

24.07.2016 13:58

A prije nego što počnu da rade, novoprimljeni radnici treba da prođu poligraf.

ODGOVORITE
Name

Bivsi radnik

24.07.2016 18:52

Ako se moze ziveti od 320km.u ovom sektoru,sve to zelim i direktorima i to kada nas ne kazne a neznamo zbog cega.Idu izbori.....cuj 50 novih radnika.

ODGOVORITE
Name

ppizm

25.07.2016 00:06

Kako je moglo proci bez dodika.