Милићи: Нови погони за производњу намјештаја

Компанија Боксит у Милићима отворила је реконструисани и новоизграђени објекат фабрике за производњу намјештаја у сектору “Двропрада”. Из компаније која обиљежава 57 година рада и постојања најављено је да ће до краја године запослити још 50 нових радника.

Република Српска 24.07.2016 | 12:20
Милићи: Нови погони за производњу намјештаја
Уз десет нових савремених машина и постојећу инфраструктуру створени су сви предуслови за производњу већих количина намјештаја намјењеног западном тржишту, поручено је са свечаног пуштања у рад обновљених објеката фабрике.

“Асортиман производа када је у питању финална прерада чиниће столови, комоде, ормари, витрине, кревети и други производи, а све ће то омогућити профитабилно пословање “, рекао је Славиша Лукић, извршни диркетор у сектору “Дрвопрерада” компаније Боксит.

Са постојећим, али и реконструисаним производним погонима, компанија Боксит планира да у сектору "Двровпрерада" до краја године запосли још 50, уз 83 радника колико их је тренутно запослено.

“Ово ми је прво запослење, услови су добри, сада уз нове машине биће и бољи”, поручују радници.

Инвестиција реконструкције и доградње ове фабрике вриједна је милион и по марака, од чега су трећина властита средства, а двије трећине кредит.

„Рачунамо да ће се инвестиције, које су у првом полугодишту износиле 2.000.000 КМ, до краја године удвостручити. Оно што је веома битно, јесте да смо за ових шест мјесеци запослили 75 нових радника, а рачунамо да ћемо до краја године, кроз нове програме, запослити још 70 до 80 радника“, рекао је директор компаније “Боксит” из Милића Рајко Дукић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић навео је да је милићки "Боксит" моћна компанија, која је "мотор развоја регије".

Из сектора „Дрвопрерада“ најавили су да ће радити у двије смјене. Компанија Боксит укупно има 700 запослених, а план је да до краја године инвестирају шест милиона марака.



(БН телевизија)
(Фото: БН Телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алан Форд

24.07.2016 11:58

А прије него што почну да раде, новопримљени радници треба да прођу полиграф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси радник

24.07.2016 16:52

Ако се мозе зивети од 320км.у овом сектору,све то зелим и директорима и то када нас не казне а незнамо због цега.Иду избори.....цуј 50 нових радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ппизм

24.07.2016 22:06

Како је могло проци без додика.