SLS: Zvezda kreće u odbranu titule! Rival je Napredak!

Utakmica za ''Atomskog Mrava''! Očekuju se velike promene u postavi crveno-belih uoči putovanja za Razgrad.

Fudbal 22.07.2016 | 18:00
SLS: Zvezda kreće u odbranu titule! Rival je Napredak!
Došao je tiho u Crvenu zvezdu, nekako u senci Uga Vijeire, Luisa Ibanjeza i Mičela Donalda, ali se ekspresno podvukao pod kožu navijačima. Kakav je utisak ostavio Srđan Plavšić za godinu dana u Ljutice Bogdana najbolje govori činjenica da je popularni Atomski Mrav posle utakmice sa Valetom bio jedna od najvažnijih tema među simpatizerima crveno-belih.

Nije osetio evropski barut u dvomeču sa Maltežanima, ali će omaleni ofanzivni vezista imati šansu da rehabilituje status u večerašnjem okršaju sa Napretkom. Očekuje se da stručni štab crveno-belih prvu rundu misije odbrane titule obeleži mešanjem karata... Biće Napredak na travi, ali svima u i oko Crvene zvezde Ludogorec je u glavi.

Zvezda je rezultatski položila ispit protiv Valete, ali sigurno je da bi meč sa Napretkom mogao da promoviše novog aduta za za Razgrad. Postoji mišljenje da bi brzina Srđana Plavšića oplemenila igru srpskog šampiona, posebno ako se ima u vidu da su svi apostrofirali da Ludogorec ima jako spore štopere.

Međutim, večeras ćemo videti od kakvog je materijala satkan Srđan Plavšić i kako je podneo činjenicu da ga nije bilo u protokolu za dve utakmice protiv Valete... Novajlija u ligi je na papiru lak protivnik, ali Crvena zvezda je prethodnih sezona imala ozbiljne probleme u prvom prvenstvenom kolu.

Pored Plavšića u startnu postavu se vraća Marko Petković. Potencijali reprezentativac je tokom priprema kuburio sa povredom skočnog zgloba i izgubio status standardnog prvotimca. Zanimljivo je videti za koji štoperski par će se odlučiti trener crveno – belih, tim pre što je odbrana trenutno najranjiviji deo Zvezdinog tima.

Odmor bi mogli da dobiju Luis Ibanjez, Ugo Vijeira i nedovoljno pripremljeni Pablo Mouče

Napredak u bližoj prošlosti nije imao velikih uspeha u Ljutice Bogdana. Pre dve sezone poraženi su sa 4:1 iako su dugo vodili pogotkom Gavrića.

„Ne možemo da baziramo optimizam na tome što je Crvena zvezda ima evropske obeveze. Oni su pokriveni na svim pozicijama. Uzdam se u naš kvalitet koji će biti nadograđen velikom motivacijom“, poručio je za Sportski Žurnal mladi prvotimac Napretka Miloš Vulić.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Vlado Glođović

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Petković, Fibel, Luković, Ristić – Donald, Poletanović, Kanga, Plavšić, Srnić – Sikimić.

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrović – Varga, Simonović, Fripong, Projić – Vulić, Gobeljić, Šljivić, Urošević, Markovski.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar