NBA: Lebron ostaje kod kuće!

MVP finala ne planira selidbu!

Košarka 23.07.2016 | 08:15
NBA: Lebron ostaje kod kuće!
Uprkos ranijim spekulacijama da bi i posle osvojene titule mogao da ode u Los Anđeles ili da se vrati u Majami, Lebron Džejms (31, 203 cm) sigurno će ostati u Klivlendu.

Najdominantniji igrač lige, lider šampiona, potpisaće novi ugovor sa Kavsima, a postoje dve mogućnosti kako će taj dokument izgledati.

Prema prvoj opciji, Lebron će staviti potpis na novi jednogodišnji ugovor (kao i prethodnih sezona), a prema drugoj obavezaće se Kavsima na višegodišnju saradnju.

Američka TV mreža "ESPN" javila je da je ovaj dogovor izvestan, što je ostavilo samo još dve nepoznanice u Ohaju.

U ovom trenutku Klivlend ima u svlačionici dvojicu bez novih ugovora - beka Džej Ar Smita i trenera Tajrona Lua.

S obzirom na to da agent Rič Pol zastupa i Džejmsa i Džej-Ara, Kavsi su samouvereni kada je u pitanju status iskusnog beka. Međutim, Smit ostavlja prostor i za rastanak.

"Obe strane moraju da se žrtvuju i mislim da i jedni i drugi moramo da shvatimo na kojoj tački suprotna strana ima prednost", rekao je Džej Ar, bez konkretnijih odgovora na pitanje da li ostaje.

Kada je u pitanju status trenera Lua, zimus je objavljeno da je odmah posle odlaska Dejvida Blata potpisao na još tri godine, za 9,5 miliona dolara. Međutim, tokom plej-ofa je razjašnjeno da nikad ništa nije potpisano i da je situacija i dalje otvorena.

Pregovori Klivlenda i Lua traju od juna i brzo se očekuje epilog.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar