Otvoren konkurs za selektora Belgije. Ali pravi!

Fudbalski savez Belgije objavio na zvaničnoj internet stranici oglas za novog selektora, na koji može da se prijavi bilo ko!

Fudbal 21.07.2016 | 09:30
Otvoren konkurs za selektora Belgije. Ali pravi!
Belgijanci su posle EURO u Francuskoj ostali bez selektora. Mark Vilmots više neće sedeti na klupi, pa je fudbalski savez Belgije pokrenuo proces pronalaska novog trenera koji će voditi nacionalni tim.

Oni su raspisali konkurs na koji može svako da se prijavi, a ceo proces podseća na vrlo popularnu igru "Football Manager".

Belgijski fudbalski savez u želji da dobije što više kandidata za selektorsko mesto, pozvao je zainteresovane da se prijave za posao, baš kao u "Menadžeru".

U oglasu stoji da selektor Belgije mora da ima iskustvo i rezultate u fudbalskom svetu, da može da dokaže da je sposoban da radi u zahtevnom modernom fudbalu, kao da je potvrđen u prenosu taktičkih i strateških znanja vrhunskim igračima i, između ostalog i da bude snažan komuniktor, koji vlada situacijom.

Potencijalni trener zvezda kao što su Eden Azar, Romelu Lukaku, Tibo Kurtoa, Kevin de Brujne morao bi da "ugradi kulturu vrlo dobrih nastupa", da bi ispunio zahteve Belgijanaca.

Rok za prijavu ističe 31. jula.

Belgija je na Evropskom prvenstvu poražena u četvrtfinalu od Velsa (1:3).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar