LŠ: Niko ne brani Zrinjskom da osvoji Varšavu!

"Legija je favorit, ali niko nam ne brani da odigramo sjajnu utakmicu i napravimo veliku stvar za klub, naše navijače, bh. fudbal i na kraju nas same", rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Fudbal 19.07.2016 | 15:00
LŠ: Niko ne brani Zrinjskom da osvoji Varšavu!
Šampion Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski u utorak uveče protiv Legije traži prolazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mostarci dosad nisu uspjeli da prođu slovački Slovan (1:0, 0:4) prije sedam godina, dok je pretprošle sezone koban po "plemiće" bio slovenački Maribor (0:0, 0:2).

Hoće li poslije 1:1 na stadionu "Pod Bijelim brijegom" biti "treća sreća" protiv Legije saznaćemo kasno večeras kad bude završen revanš na stadionu u Varšavi.

"Znamo što moramo da napravimo ako želimo proći dalje, a svjesni smo i koliko će to biti teško. Ipak, svejedno, vjerujemo da možemo uspjeti", rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Nekadašnji strateg banjalučkog Borca je dodao da prvak BiH ima dobru priliku da ostvari zapažen uspjeh.

"Ne želim da kažem kako nemamo šta da izgubimo, nego o prilici koju imamo. Legija je favorit, ali niko nam ne brani da odigramo sjajnu utakmicu i napravimo veliku stvar za klub, naše navijače, bh. fudbal i na kraju nas same", dodao je Marinović.

Njegov kolega sa klupe poljskog tima Besnik Hasi je naglasio da Legija mora eliminisati Zrinjski.

"Još nismo u dobroj formi, ali to je i normalno s obzirom na specifično stanje velikog broja igrača. Ipak, prolaz Zrinjskog nam je imperativ", izjavio je Hasi.

Utakmicu između Legije i Zrinjskog, koja se igra od 20.45, sudiće francuski arbitar Nikolas Ranvil.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar