Kako bi Novak voleo da ga pamte?!

Iako na Vimbldonu nije zabeležio očekivan rezultat, iako je prerano napustio treći grend slem sezone i nije odbranio titulu, Novak Đoković je po ko zna koji put pokazao zašto je broj jedan u svetu. I to upravo u Londonu. Novak Đoković bio je gost Uniklo radnje u Londonu, a tom prilikom popričao je sa decom i odgovarao na njihova pitanja.

Tenis 20.07.2016 | 13:45
Kako bi Novak voleo da ga pamte?!
Noletu nije važno da samo na teniskom terenu beleži vrhunske rezultate. Tamo je gotovo neprikosnoven... Obara rekorde, pomera granice i odavno se upisao u istoriju belog sporta.

Ipak, možda je mnogo važnije ono što radi van terena. A tamo uvek nađe vremena za - decu. Njegova pažnja prema najmlađima je nešto daleko vrednije od nedelja provedenih na svetskom vrhu. I nešto po čemu će ga svi sigurno pamtiti.

Tako je Novak za vreme Vimbldona odvojio vreme i posvetio ga upravo deci, družio se sa njima, izmamio im osmehe...

“Voleo bih da me zapamte kao nekoga ko je uspeh u tenisu iskoristio kao platformu da napravi pozitivan uticaj u društvu i svetu, kao i da pozitivno utičem na ljude, posebno na decu. Takođe, voleo bih da me pamte kao nekoga ko je bio strastven prema sportu i ko mu je donosio ljubav, trudim se da uvek budem dobar uzor“, rekao je Đoković

Upitan koji rival ga čini najnervoznijim – Mari, Federer ili Nadal – Novak je mudro izbegao odgovor i pitao je mališana šta on misli na osnovu mečeva koje je gledao. “Mari“, rekao je dečak, a Novak se nasmejao: “Držaću se tvog odgovora“.

“Deca me uvek oduševe jer su tako mudra i toliko otvorena! Pre nekoliko nedelja imao sam priliku da se podružim sa ovim mališanima u Londonu, odgovarao sam na njihova pitanja i uživao u njihovim osmesima. Fantastično iskustvo“, napisao je Đoković na Fejsbuku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar